11 Декември, 2016 16:37 5 152 3

Деветокласник преби абитуриент с шутове

  • побой

За късмет момче видяло безпомощния ученик и се притекло на помощ, като му извадило езика

18-годишният ученик от гимназия "Яне Сандански" Д. Гърков е окървавен вчера с ритници от деветокласника В. Солаков в двора на училището в едноименния град. Инцидентът станал в голямото междучасие, нападателят се запътил към абитуриента и го ударил силно, при което той паднал, съобщава struma.bg.

Опонентът му не се задоволил и продължил да го налага с шутове в главата. Вследствие на тежките удари дванадесетокласникът е целият окървавен по лицето и си глътнал езика. За късмет момче видяло безпомощния ученик и се притекло на помощ, като му извадило езика.

От гимназията веднага са подали сигнал на тел. 112, екип на Спешна помощ транспортирал окървавения ученик в болницата. Той е адекватен, но му се губят моменти от случилото се. Притеснен пристигна и бащата на ранения гимназист - експолицаят Николай Гърков, който само преди броени дни се пенсионира от РУП - Сандански, където работеше като дежурен полицай.

Специалисти хирург и невролог прегледаха момчето, като му назначиха скенер на глава и рентгенова снимка на носа. Той е приет за лечение в неврологията на МБАЛ "Свети Врач". Полицейски екип също пристигна в болницата. Бащата, силно притеснен, отказа коментар по случая, само каза: "Дано всичко бъде наред". Майката на момчето работи в Англия, семейството, което има и една дъщеря, има намерение след предстоящия бал на сина, който тази година е абитуриент, да заминат всички за Англия.

Зам. директорът на училището Н. Бойчев бе лаконичен: "Действали сме адекватно, уведомили сме инспектората за случая". На въпроса защо се е стигнало до спречкването между учениците, той каза: "Ние не сме разследващи полицаи, те трябва да изяснят проблема.

Предали сме случая на Детска педагогическа стая, които ще разберат как се е стигнало до конфликта между двамата ученици и до боя в двора на училището през голямото междучасие". Ученици разказаха, че В. Солаков се занимава с фитнес и баскетбол и обичал да "показва мускули".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клошаря

    23 2 Отговор
    Малкото изродче в панделата, щото иначе ще стане голяям изрод. Пък и ще отвори беля на някой дето ще го потроши до смърт, щото такива като него се оправят само като спрат да дишат. И после ще има едно вайкане по медиите, как са пребили горкото дете деветокласниче.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Никола

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Клошаря":

    Освен бой и един е.....н му трябва на деветокласника, че да разбере как да се отнася към живота на другите.
  • 3 Васичка Атанасова

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Клошаря":

    прав си
    но Бог да го прости баща ми
    казваше така
    затвора не оправя хората прави ги по лоши и излизат от там озлобени
    ако битото момче беше мое ми идват такива неща в главата
    че по добре да не ги пиша
    жалко е че има талкова агресия по училищата
    имаше и по наше време но сега е много повече
    не вървят на добре нещата
    свикнахме всеки ден да ни заливат лоши новини
    а това не е на добре