Last news in Fakti

12 Декември, 2016 11:41 1 111 0

Капитан от армията, прегазил баба, остава в ареста

  • капитан-
  • армията-
  • прегазил-
  • баба-
  • арест
Капитан от армията, прегазил баба, остава в ареста - 1

По искане на Военноокръжна прокуратура – Пловдив, Военен съд - Пловдив взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 41 годишния капитан С. Стоянов – военнослужещ от военно формирование 46 700 – Сливен, за причиняване на смъртта на 80 годишна жена при пътно транспортно произшествие.

На 2 декември 2016 г. С. Стоянов се движил по път в района на с. Копринка, община Казанлък, управлявайки лек автомобил Peugeot 307. При движението си по пътя С. Стоянов нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с характера и интензивността на движението и по непредпазливост причинил смъртта на 80 годишна жена. След причиняването на този тежък престъпен резултат, Стоянов избягал от местопроизшествието.

В рамките на проведеното разследване и оперативно издирвателни мероприятия, С. Стоянов е установен и задържан.

ВОП - Пловдив е повдигнала обвинение на капитан Стоянов за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата и поиска от Военен съд - Пловдив вземането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прие доводите на прокурора от ВОП - Пловдив, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление, както и реална опасност Стоянов да извърши друго престъпление.

Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА