28 Декември, 2016 12:34 1 517 1

Задържаха иманяр от Арчар

  • иманяр

Криминалисти открили 8 предмета, носещи визуални белези на антични

43-годишен мъж с инициали К.К. от село Арчар е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа за извършване на незаконни разкопки, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Видин.

Вчера към 13:30 часа при проверка униформените засекли мъжа с две лопати и кирка в земен изкоп, северозападно от пътя Арчар-Държаница. Мястото попада в границите на античния град Рациария. При огледа на местопроизшествието, в близост до изкопа, криминалисти открили 8 предмета, носещи визуални белези на антични.

Предметите и инструментите са иззети по надлежния ред. Работата на разследващите по случая продължава, в Районно управление-Видин е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 едикойси

    1 0 Отговор
    Този иманяр май е от ромски произход .
    Толкова пари изкрадоха от държавата ,неможаха да направят списък на защитените археологични територии и да ги охраняват и разработят . Но да орабват народа и банки могат , сега да видим могат ли и кръв да драйфат .