30 Декември, 2016 10:34 1 353 3

МВР: Не давайте пари на ръка

  • ало измамници-
  • мвр-
  • телефонна измама

Няма държавна институция, която да иска пари в брой

"Никога не давайте пари на непознати на ръка. Няма държавна институция, която да ви поиска пари в брой”. Това посъветва хората инспектор Георги Несторов от ГДБОП по Нова телевизия по повод зачестяването на ало-измамите около празниците.

Схемата винаги е една и съща, само сценариите са различни. А реално, изпълнителите на измамата са само мулета- това са хората, които отиват да вземат парите от потърпевшите“, обясни Несторов. „Разкриването на тези престъпления е изключително трудно, защото реалният извършител на измамата се намира в друго населено място, понякога на стотици километри от жертвата си.

Абсолютно анонимен е човекът от другата страна на телефона. Тази година можем да се похвалим с 4-5 души, които са знакови фигури в този мрачен бизнес. Пред държавата те се водят безработни, но е видно от начина им на живот, че са хора със средства”, добави инспектор Георги Несторов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    3 0 Отговор
    Крайно време е да си свършат работата вместо да говорят че било трудно... - Ако не могат, да си хващат пътя, защото МВР не е служба за социално подпомагане на хора, които не искат да си вършат работата
  • 2 баш батка

    3 0 Отговор
    Не дръжте и пари в брой, като са в банката по лесно ще ви ги вземат (пример КТБ).
  • 3 Факта

    2 0 Отговор
    Няма да даваме, то няма и пари... Но бабичките откъде вадят хилядарки е чудно? Явно са спестявалив бурканбанк и като чуят някой да иска техните бабушкерски добри самарянски сърдца раздават на кило хилядарки? Всъщност много лесно могат да се приключат телефонните измамници. достатъчно ед а купите от японците бабичка киборт с ътитанова ръчичка и като подаде плика да хване крадеца за топките и да записва на харда пълните му самопризнания е ще има и сополи и квичене...но все пак ще е ясно че е крадец! ЯАла май желание няма? Аз досега щях да изловя и накажа ако бях шеф цялата битова и корумпирана държавна престъпност за тези 27 години. но щях да си партнирам с японците якооо...бая крадци щяха да квичат на хардовете...