Last news in Fakti

16 Януари, 2017 08:57 963 0

Прокуратурата внася отново обвинението срещу ген. Кирчо Киров

  • ген. кирчо киров-
  • обвинение-
  • разузнаване

Разпитани са 15 разузнавачи

Прокуратурата внася отново обвинението срещу бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в студиото на „Тази сутрин” по бТВ.

Обвинението му е за длъжностно присвояване в съучастие с негов подчинен. Тя уточни, че е извършено престъпление засягащо специална разузнавателна дейност. Киров е утвърждавал разходи и теглил парични средства, а подобна дейност не е била извършвана.

Разпитани са 15 разузнавачи, които са потвърдили, че не се извършвали подобна дейност.

Това е втори опит на обвинението да вкара делото в съдебна фаза. По първото внесено досъдебно производство имаше 10-годишна ефективна присъда и тогава ВКС върна делото с мотива, че е нарушено правото на подсъдимия да се защити.

В понеделник ще бъде внесен и обвинителния акт на министъра в оставка Николай Ненчев по повод обществената поръчка за ремонт на миговете. Делото е засекретено и вече влиза в съдебната си фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА