Last news in Fakti

17 Март, 2017 10:22, обновена 17 Март, 2017 15:12 3 851 6

Изгоненият турчин създавал антибългарски настроения

  • турчин-
  • данс-
  • сигурност-
  • димитър георгиев

Шефът на агенцията Димитър Георгиев е отнел правото на турски гражданин да пребивава в България за 5 години

Изгоненият турчин създавал антибългарски настроения - 1
Снимка: Shutterstock

Изгоненият от ДАНС турчин е създавал антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени към териториалната цялост и единството на нацията.

Това съобщиха от пресцентъра на Държавната агенция за национална сигурност във връзка с наложените от председателя на агенцията Димитър Георгиев принудителни мерки срещу турския гражданин.

Със заповед на шефа на ДАНС на турския гражданин е отнето правото на пребиваване в страната и му е наложена забрана за влизане в България за срок от 5 години. Той е бил със статут на продължително пребиваващ от няколко години.

Главният прокурор Сотир Цацаров предупреди, че случаят с изгонения от Държавната агенция "Национална сигурност" пребиваващ у нас турски гражданин, няма да остане изолиран при данни за заплаха за националната сигурност, съобщи БНР.

Обвинител №1 беше категоричен, че изборите в България трябва да бъдат решени от българските граждани, а не чрез външна намеса.

"Трябва да отчитаме ситуацията, в която се намираме. Имам предвид международно, както, разбира се, и географското положение. От друга страна трябва да отчитаме, че ние сме заинтересовани от едни добри отношения с нашите южни съседи.

Но цената на заплахата от това, което може да ни се случи, не трябва да бъде цената на това, което ни се причинява, и държавата не може да гледа безучастно на това. Председателят на ДАНС е свършил работата си. Тя е резултат на координирани усилия на институциите и мисля, че този пример няма да остане единствен, ако нещата продължават в тази насока", категоричен бе Сотир Цацаров.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев изгони турски гражданин от България, считан за заплаха на националната сигурност.

Шефът на агенцията е издал заповед за налагане на принудителни административни мерки "отнемане на правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за срок от 5 години на турски гражданин, тъй като той представлявал заплаха за националната сигурност на Република България.

Заповетта е издадена въз основа на събрани от органите на агенцията данни. Това е станало с оглед изпълнение на функциите и правомощията на ДАНС по противодействие на заплахи за националната сигурност, съгласно член 4 от Закона за ДАНС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1123212

    26 7 Отговор
    Ако направим това с всички "хора" с такъв произход .... може и да не е ужасно да живееш в България ....
  • 2 Съгласен

    11 13 Отговор
    Съгласен.Или поне да ги пратим в Кърджали и да го дадем на резаняците.По добре да загубим един град ама и всичката измет с него.Ако има как и черните "братя" ще гласувам с две ръце.
  • 3 Гост

    14 4 Отговор
    Защо само един? Милион поне.
  • 4 БРАВО

    16 4 Отговор
    Няма значение дали е вярна новината... Получих душевен оргазъм! Благодаря ви !
  • 5 cok fena aydar

    2 10 Отговор
    Da ne zabravqme ot kakvo poteklo moje da sme.
  • 6 Гост

    13 1 Отговор
    НЕ е добра новината. защо е изгонен?! защо не е арестувант за 5 години и после да го изгонят. Лека полежи в бг затвор малко. В изолатор. и да не вижда никой. Да не се допускат роднините му в бг за 5 години да не може да му ходят на свиждане. Сега този е на свобода но има стотици като него , пратени от "мирольобивата" Турция.