Last news in Fakti

13 Май, 2017 10:01 2 696 3

МВР проверява фирмите на близки на Митьо Очите

  • мвр-
  • митьо очите-
  • проверки

Проверките ще продължат и в бъдеще. Към тях ще се включат и представители на различни институции - ТД НАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и други

МВР проверява фирмите на близки на Митьо Очите - 1

Дъщеря ми Станислава и майка ми бяха викани в полицията онзи ден, за проверка на фирмите им за таксита.

Това заяви пред "24 часа" Димитър Желязков-Митьо Очите по повод стартиралите проверки от МВР на заведения и таксиметрови фирми в Слънчев бряг.

"Гледаха документите, нищо повече. Но аз нямам нищо общо с този бизнес. Майка ми кара такси от 30 г., отдавна има фирма. Станислава и приятелят й също имат таксиметрова фирма. Тримата държат по три коли в курорта, това е. Мен не са ме проверявали, но и да го направят, това не ме притеснява. Аз съм в "Аркус", върша си работата", сподели Желязков.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас уверяват, че проверките са регулярни. А целта им е да гарантират спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон.

На фокус са сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персоналът, плащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа /за таксиметровите автомобили/ и други.

Проверките ще продължат и в бъдеще. Към тях ще се включат и представители на различни институции - ТД НАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и други.

Във връзка с това на 22 май е организирана среща между представители на споменатите по-горе институции, полицията и кметовете на крайморските общини. Темата е междуинституционалното сътрудничество в предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството.

"Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг, ще бъда там с министър Ангелкова - говорим за плажната ивица, която е държавна", каза по-рано вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дознател

    3 0 Отговор
    Тоя човек явно има много връзки на високо ниво .
  • 2 ХОТЕЛИЕР

    3 0 Отговор
    ДВЕТЕ БАНДИ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖЪТ ПОД ДЕНОНОЩЕН ПОЛИЦЕЙСКИ КОНТРОЛ. ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СЕЗОН.

    ЩЕ ПРОВАЛЯТ СЕЗОНА ПАК . НЕДУПОСТИМО Е .
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    СМАЧКАЙ ИМ ФАСОНА ЖЕЛЕЗКОВ
    САМО ТАКА
    И ТОЗИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ МНОГО НА СЕРИОЗНО СА ВЗЕ