Last news in Fakti

10 Декември, 2011 17:00 2 604 0

Задържаха шефа на Берое 07

  • делчо делев

Делчо Делев и жена му замесени в източване на ДДС

Президентът на женския баскетболен клуб Берое 07 Делчо Делев е бил арестуван в петък заедно със съпругата му Десислава за организиране на престъпна група за източване на ДДС. Освен тях по случая при акция е задържан и и търговецът на зърно Нейко Нейков, информира комисар Алекси Алексиев - директор на ОД на МВР в Стара Загора. Останалите няколко съучастници са били разпитани и освободени и най-вероятно ще бъдат привлечени като свидетели.

Антимафиотите са попаднали по следите на престъпната група преди няколко месеца. Според събраните доказателства търговците са сключвали фиктивни сделки за покупко-продажба на зърно и друга селскостопанска продукция. По тази добре позната схема по предварителни данни са били източени стотици хиляди левове фиктивно платен налог.

В събота сутринта 12-часовата му мярка задържане под стража е била удължена от Окръжна прокуратура със 72-часова, която ще изтече в понеделник сутринта. Каква е съдбата на останалите задържани засега не е известно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА