Last news in Fakti

12 Декември, 2011 06:00 1 197 1

Започва делото срещу Алексей Петров

  • алексей петров

Бившата барета е обвинен в организиране на престъпна група

Започва делото срещу Алексей Петров - 1
Снимка: БГНЕС

Първото съдебно заседание по делото срещу бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров ще се проведе днес в Софийски градски съд. Обвиняеми са още, Антон Петров-Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов. Делото е насрочено за 12 декември 2011 г. от 9,30 часа. 

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Алексей Петров и още петима на 7 ноември. Те са обвинени за организиране на престъпна група за рекет и изнудване

От прокуратурата уточниха, че Алексей Петров е привлечен към наказателна отговорност за изнудвания, принуди и разгласяване на информация, представляваща държавна тайна.

Марчело Джотолов е обвинен за изнудвания, принуди, присвояване, както и за избягване
установяването и плащането на данъчни задължения.

Янко Попов е привлечен към наказателна отговорност за изнудвания. Кирил Топалов е обвинен за принуда, а прокурорът Цеко Йорданов за осуетяване на наказателно преследване.

Докладчик по делото е Румяна Ченалова., която гледа и делото за двойното убийството пред „Соло“. В петък съдът оправда единствения обвиняем.


В екипа от адвокати на Алексей Петров е и лорд Питър Голдсмит от Междунаросната адвокатска кантора Дебевоаз и Плимптън. Лорд Питър Голдсмит е водещ държавен адвокат в Лондон за международен арбитраж и търговски спорове, президент на адвокатската колегия на Англия и Уелс, съветник на британската кралица.

 На делото на 12 декември лорд Питър Голдсмит ще бъде представен от г-н Попъруел поради неотложен ангажимент на Лорда, научи Факти.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    vreme za pandela mai za Traktora.