Last news in Fakti

11 Декември, 2011 20:51 2 169 2

10 нашенци арестувани в Турция за източване на банкомати

Групата копирала данните от картите на над 300 души

Турската полиция е задържала 10 български граждани, които източвали банкомати в Истанбул, съобщи турската информационна агенция Доган, цитирана от БТА. Членовете на престъпната група са поставили  камери и копиращи устройства в банкоматите и в продължение на седмица са копирали данни от банковите карти на около 300 души. Присвоили са близо 50 хиляди турски лири.

След проследяване екипи от истанбулската полиция установили самоличността на членовете на престъпната банда. Полицаите са предприели едновременно акции в два различни хотела в истанбулския квартал Фатих, в Силиври и на граничния пункт Ипсала на турско-гръцката граница и са арестували групата.

При обиските в хотелите полицаите са открили камери и устройства за копиране на данни от банкомати, 32 хиляди турски лири, голямо количество валута, лаптопи и мобилни телефони.

Шефове на престъпната група са двама български гражданин -  Рудолф Ивков и Асен Руменов. След разпита в полицията задържаните са предадени на съда в Истанбул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гушевилов

    0 0 Отговор
    Тея смешни ли са,информацията за 300 души се копира за 2,3 дни,тия са ощавили поне 3000
  • 2 Боби Бест

    0 0 Отговор
    Ааааааа,ама защо са ги предали на съда?Не е честно така!!!Тука ги пущаме на свобода след "разпита"!!!!!