Last news in Fakti

12 Декември, 2011 22:23 7 844 0

Драма в гръцки затвор

  • драма в гръцки затвор-
  • затвор-
  • гръцки затвор-
  • заложник-
  • бягство-
  • гърция

Неуспешен опит за бягство от затвора в атинското предградие Коридалос вдигна под пара управата, главното полицейско управление на гръцката столица и министеството на правосъдието, съобщава онлайн изданието GRReporter. 

Панайотис Властос, който се смята за един от най-опасните престъпници в Гърция се опита да избяга с помощта на оръжие, без никой да знае как се е озовало то в ръцете му. Един от възможностите, които се разследват е Властос да е отнел пистолета на някой от надзирателите.
 
Според източници от правосъдното ведомство опитът за бягство е станал в помещението, където се провеждат свижданията със затворниците. Властос и още четирима затворници, които са членове на терористичната групировка „Конспирация на огнените ядра” се опитали да избягат, но надзирателите ги хванали, преди да преминат последната врата и да излязат в двора на затвора.
 
Според полицейски източници затворниците в момента се намират в помещението за свиждания, откъдето преговарят с управата на затвора, за да се предадат. Заедно с тях са и някои от посетителите, които са се намирали там по време на опита за бягство. По-късно от правосъдното министерство уточниха, че само един надзирател е взет за заложник от престъпниците.
 
Многобройни полицейски отряди отцепиха района около затвора. На мястото са пристигнали линейки и пожарни коли в случай, че се разрази затворнически бунт и обитателите започнат да палят огньове, както се е случвало в миналото. Властите са готови да предприемат действия и да нахлуят в затвора, ако това се счете за необходимо. Полицаите търсят съратници на потенциалните бегълци в района извън затвора.
 
От полицията твърдят, че Панайотис Властос е избрал да побегне по време на свиждането с цел да се възползва от присъствието на  многобройните посетители. Той бе преместен от затвора в Трикала в Коридалос,  за да присъства на процеса срещу него за случая с отвличането на корабовладелеца Периклис Панагопулос. Преди няколко дни прокурорът предложи да бъде осъден на доживотен затвор за участието му в отвличането, както и за извършването на убийство в друг случай. Коментатори смятат, че очакването на присъдата е накарало Властос да се опита да избяга от затвора. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА