Last news in Fakti

13 Декември, 2011 09:32 1 296 2

Палежите на коли са присъщи на страхливците

  • сдвр-
  • софия-
  • изгорели коли
Палежите на коли са присъщи на страхливците - 1
Снимка: БГНЕС

Зад палежите на автомобили в София не стои отделен човек или престъпна група. Една от възможните версии е отмъщение. Друга е, че палежите имат за цел да отвлекат вниманието на полицията и разследващите от други престъпления.. Това заяви пред бТВ ръководителят на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Все пак, той не подозира, че палежите са "сигнал" към столичната полиция. 

Снощи в столицата изгоряха още пет леки автомобила. При последния случай почеркът на извършителите е доста различен, коментира Йорданов.

До момента изпепелените возила са над 30, а сред възможните версии бе пироманство, застрахователна война.

„Този тип престъпления са присъщи за страхливите хора“, заяви комисар Йорданов и допълни, че е пресилено да се говори за престъпна група, извършваща тези деяния.  Все пак остава вариантът за пироман.

Според психолога Пламен Димитров ясно личи „класическата картина на пиромана“. Става дума за диагноза с ясни симптоми – страдащият обикновено остава на мястото на палежа, не се съпротивлява и няма контрол да се прикрива. 

В световен мащаб под 1% от хората на пиромани. Много често тази мания е съпътствана с други отклонения. Тя засяга основно мъже в зряла възраст. Подпалвач е едно, пироман е друго, коментира експертът. 

В момента най-правилното определение за този човек е "маниак" – така репортерът на бТВ Канна Рачева определи извършителя. "Той непрекъснато прави това, което ние, журналистите, казваме, че не е направил. Журналисти писаха, че може би става въпрос за интереси на платените паркинги, на следващия ден той запали три коли до платен паркинг в "Младост". 

Канна Рачева припомни, че през 2009 година отново имаше такава серия на палежи, но подпалените коли тогава бяха много по-малко. "Тогава изведнъж той спря, но има съмнение, че може и да е същият човек", обясни тя.

По думите й след като журналистите не са му обръщали внимание повече от седмица, той не е запалил нито една кола."Той започна във вторниците, след това мина само в средите, винаги пали светли коли", поясни Канна Рачева . "При една негова пауза ме помолиха да напиша една лъжа, за да му предизвикам вниманието. Той се върза! ". 

Помолена да каже каква е тази лъжа, Канна Рачева обясни, че е коментирала, че му харесва да пали в "Младост", затова никога няма да отиде в "Люлин". "Веднага след това запали и в "Люлин", заяви репортерката. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    0 0 Отговор
    полицейски КАПАЦИТЕТИ !
    немам думи направо !
  • 2 Петър

    0 0 Отговор
    Боже колко мъдро изказване. Има един отдел 07 сектор отговарящ за колите, който толкова се е срастнал с бандитите, че е по-добре да го закрият. Сегашния началник е бил много близък с Данчо Релето, който не спира да се хвали, че той го направил полицай, а неговата дясна ръка с кума на Иван Дебелия си се чуват всеки ден, но такава им е школата като се има впредвид от кой са се учили. Само гледат от кой бандит да вземат нещо, а нас хората кучета ни яли.