Last news in Fakti

24 Юли, 2017 08:51 2 030 2

До 6 г. затвор за задържаните на АМ Тракия трафиканти

  • бежанци-
  • тракия-
  • жена

Бежанците са били в двете коли, които се движили в средата на колоната

До 6 г. затвор за задържаните на АМ Тракия трафиканти - 1

Затвор от 1 до 6 години може да получат шестима българи, които бяха заловени в момент на незаконен трафик на чужденци по магистрала "Тракия".

Това съобщи на брифинг районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Престъплението, в което ще бъдат обвинени шестимата, е противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават, или преминават през територията на Република България, с цел имотна облага не по установения законов ред, извършено чрез МПС, спрямо повече от едно лице и организирано от група.

В този случай законът предвижда и глоби от 5 000 до 20 000 лв. Ако се докаже вината им, четирите автомобила, с които е извършено престъплението, също ще бъдат конфискувани в полза на държавата.

Очаква се днес Районната прокуратура в Пловдив да повдигне обвиненията и да задържи шестимата за 72 часа.

Чуждите граждани, които са от Сирия и Иран, ще бъдат предадени на миграционните служби и настанени в лагера в Харманли. По първоначални данни, те са платили от 500 до 1000 евро за преминаването им от Турция през България.

Най- вероятно целта им е била страна в Западна Европа, но това още се уточнява.

В канала за трафик участват и жени. Сред задържаните е и бивш полицай.

През май при акция на МВР и ДАНС беше разбита група за трафик на мигранти през Летище София. Сред задържаните бяха и двама гранични полицаи.

Бежанците са били в двете коли, които се движили в средата на колоната.

Една от тях е била въоръжена със светлинни и звукови сигнали като автомобил на НСО като застраховка срещу евентуално спиране от полиция.

Шофьорът на тази кола е бивш служител на отряда на баретите. Жената организатор на целия канал се намирала в последния автомобил от кортежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anonimen

    4 1 Отговор
    ako se dokaje vinata im, ami hem sa gi hvanali hem shce dokazvat.
  • 2 "Я, подай ми, Мале, тенката пушка!"

    5 0 Отговор
    "Я, подай ми, Мале, тенката пушка!"

    Гнусни продажници, разсипаха България...
    Ако не бъдат осъдени, Съдиите и Прокурорите заедно с тях в затвора.