Last news in Fakti

28 Юли, 2017 10:08 2 400 21

Патриотката Велева била случайно с мигрантите. Симеонов: Тя е жертва

  • нфсб-
  • анелия велева-
  • валери симеонов-
  • трафиканти
Патриотката Велева била случайно с мигрантите. Симеонов: Тя е жертва - 1
Анелия Велева

Анелия Велева казва, че е невинна и аз напълно й вярвам. Това заяви пред Нова тв Росица Драганова, която е адвокат на активистката от Националния фронт за спасение на България (НФСБ), която беше арестувана за трафик на мигранти.

По думите на юриста, Велева е попаднала случайно в автомобила, чиито пътници бяха арестувани при акцията на АМ "Тракия" преди дни: "Тя се е возила в автомобила, за който властите твърдят, че е бил следен и в който е бил и мъжът, с който тя живее на семейни начала".

Тя изрази съмнения, че въпросната кола има връзка с другите превозни средства, които са били задържани при спецоперацията и в които са се превозвали незаконни мигранти.

"Има противоречиви показания на двамата полицейски служители, които са извършвали оперативната дейност по следенето на групата", допълни тя.

Драганова уточни, че клиентката й е подала необходимите документи и вече не е член на партията на Валери Симеонов.

Междувременно съпредседателят на "Обединени патриоти" използва правото си на отговор като отвърна в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR на нападките на бившия му съпартиец Димитър Байрактаров, който намекна, че той опъвал политически чадър над трафика с бежанци.

Симеонов яростно реагира на това твърдение, категорично го опроверга, а след като изложи гледната си точка, напусна студиото.

"Смятам, че Анелия Велева е станала жертва", така вицепремиерът Валери Симеонов защити своята съпартийка от Костинброд.

Вицепремиерът подчерта, че Велева не е координатор на НФСБ в Костинброд, каквато информация се появи в някои медии, а председател.

"Координаторът се назначава от политическия съвет и в този случай лидерът на партията носи отговорност за назначението. Тя не е координаторка, тя е председателка. А председателят се избира от структурата на населеното място, където членува", уточни той.

"Това прибързано оплюване, това хвърляне на определение на присъди от медиите, не е здравословно. Нека да изчакаме решението на съда и да видим дали тя е виновна, дали не е виновна. Да, аз смятам, че тя е станала жертва. Ако тя е виновна, естествено, че ще бъде изключена. Никоя партия не държи престъпници в своите редове, а в нашия устав изрично е записано, че хора с присъди не могат да бъдат членове", каза Симеонов.

Вицепремиерът допълни, че Байрактаров първо е заявявал категорични твърдения по негов адрес, а след това показвал колебливост. Симеонов настоя, че казаното от бившия депутат са внушения и клевети, а сред тях и това, че използвал оградата по границата с Турция, за да регулира трафика на хора.

"Имам основания да се съмнявам, че Валери Симеонов е замесен. Трафикираните хора е възможно да са били настанени в хотела на вицепремиера. Така де, хотелът е на фирмата на Симеонов, а не на него, както той казва… фирма, която редица пъти е била осъждана", каза бившият патриот и призова вицепремиера да си подаде оставката, защото името му е замесено в прекалено много скандали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    1 14 Отговор
    Нищо против трафикантите нямам.
    Взимат ги от едната граница и ги мятат на другата.
    Тая паплач не докосва българската земя.

    Коментиран от #3, #17

  • 2 Трол

    13 0 Отговор
    Боже, ма тя искала само да мигрира, като лястовичка!
  • 3 падналия ангел

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    А като искат до WC, на ръце ли ги държиш за да не стъпят на българска земя?
  • 4 Илиян

    34 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Смятам, че Анелия Велева е станала жертва", така вицепремиерът Валери Симеонов

    Ама разбирасе г-н Министър,никои не се и съмнявал в невинноста и.Още повече щом и вие го твърдите.Това е някакъв Вселенски заговор срещу вас.
    Е.АТИ НАГЛОСТА,Е.АТИ БЕЗОЧИЕТО,Е.АТИ ДЪРВАВАТА
  • 5 Майстор Манол

    14 0 Отговор
    Тия ги разправяйте на баба ми от Каспичан, тя и пари злато ще ви хвърли от балкона, само и само да хванете телефонните измамници. Впрочем телефонните измамници май не са натворили толкова зулуми за народа и държавата.
  • 6 Лъжеца

    21 0 Отговор
    Тоя Симеонов е нагъл лъжец.Като му погледнеш физиономията ти идва да повърнеш.Това са наще патриоти.
  • 7 да да

    16 0 Отговор
    Амчи нейната кола се е повредила бе, и затова се е качила на колата с мигрантите аама а.
  • 8 гост

    27 0 Отговор
    Приятелят на тази невинна душица си е чисто прасе-мутра. Симеонов е по-зле и от Сидеров като поведение. Това са болни хора, които трябва да бъдат лекувани, а за сметка на това управляват цяла нация.
    Симеонов отричаше, че имало проблем с хотел Кози рог, а граничарите и персонала на хотела потвърдиха, че ги принуждават да приспиват там, макар да е лудост да пътуват и да се плащат такива високи сметки за престой. Въври после му вярвай на него.
  • 9 Гост

    16 1 Отговор
    Качила се е на стоп, бедната женица.
  • 10 asdf

    15 0 Отговор
    Не е лесно да си нагъл индивид.
  • 11 Ник

    10 0 Отговор
    А предишните пъти пак ли "случайно"е била в автомобила, от любопитство...Крийте ги, закриляйте.ги, но обратното броене върви. Защо си мислите, че материали от разработката не са вече в ръцете на опозиция и журналисти...
  • 12 ????????????

    9 0 Отговор
    Ква стана тя?????Горката тя.ЖЕРТВА
  • 13 ПЕШО ИСТИНАТА

    9 1 Отговор
    Видяхтели ? Що значи гьон сурат ???

    ВЪХ ...... ......... ........ .. ....... .. ..... . МОШ.... И .
  • 14 гост

    13 0 Отговор
    Как аз случайно не се воза в кола на трафиканти? Как жена ми не е таен трафикант без мое знание и един ден, както сме тръгнали да пътуваме, не ни спрат и да ми кажат, че тя върти бизнес с трафик от години? А аз пък ще работя с някой, който държи хотел по границата с Турция, но няма да знам нищо за трафика, отсядането и организирането на мигрантите. И накрая ще ме пуснат без обвинение, понеже съм жертва, та нали не знам за това.
  • 15 разбойник

    12 0 Отговор
    Нямам думи.Друг начин за оттьрване от тези разбойници освен с орьжие- НЯМА.Наглостта им мина всякькви граници.Станахме за посмешище на целия свят.Егати боклуците .
  • 16 Eddie

    17 0 Отговор
    Тия съвсем ни взеха за малоумни. Няма други безподобни боклуци като нашите управници. Невероятна наглост!
  • 17 .....??!!!ха

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Абе ти нормален ли си или си от тази жалка партийка на Симеонов.Или си поредния трафикант
  • 18 Поп фолк

    0 0 Отговор
    Ако трябва,ще се окаже , че е крачка на магистралата,но няма да е трафикант
  • 19 Хасан

    3 3 Отговор
    Демек Симеонов като инспектира границата събирал сведение за каналджиите..откъде е лесно да се минава...лицемер...а биеше стари жени които най законно си идваха по родните си места

    Коментиран от #21

  • 20 смях в залата

    5 0 Отговор
    Тая не може да върже две изречения правилно,а тръгнала да управлява града,че и държавата.Дано другия път,когато пак случайно си пътува с мигрантите да и се изредят всичките в знак на благодарност
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.