Last news in Fakti

28 Август, 2017 09:44 2 797 9

Бащата на Никол: Убийството й е планирано. Иван я е проучил предварително

  • убийство-
  • асансьор-
  • бургас-
  • никол-
  • иван
Бащата на Никол: Убийството й е планирано. Иван я е проучил предварително - 1
Снимка: БТВ

Бащата на 11-годишната Никол от Бургас - Любомир Йончев, е убеден, че убийството на дъщеря му е било планирано. Той определи като „пълен абсурд” твърденията, че причина за убийството е спор къде Никол и 15-годишният Иван, задържан за престъплението, да пушат наргиле. Бащата настоява за доживотен затвор за извършителя.

„Това си е било планирано убийство, човекът е адекватен, всичко е направил както трябва. Доколкото разбрах от съседите, той живее на 300 метра от блока, убива я, взима си вещите и се прибира в тях”, каза Йончев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите му Никол и Иван са си писали от 2 седмици, а 15-годишното момче е проучило предварително слабите места на дъщеря му, питал я е какво обича да прави.

„Не знам как я е подлъгал да отиде от центъра до „Меден рудник”, коментира бащата. „Проучил е, поканил я, а тя се е вързала, защото е наивна”, допълни той. Според него случилото се е „лош момент и лош късмет с неподходящ човек”.

Според бащата 2 часа преди убийството Иван е разговарял с друго момиче, според което той е бил абсолютно адекватен, нормален и спокоен. Любомир Йончев не вярва и на твърденията на семейството на Иван, че той дори не може да борави с нож. В България е традиция, когато някой направи нещо, да изкарат, че психично не е добре, заяви Йончев.

„Искал е да се докаже пред съучениците си, че можел да бъде мъж, бил малтретиран в училище, бил податлив на мнение. Явно е взел изкупителна жертва”, каза още Йончев.

Бащата отрече да е заплашвал семейството на задържания Иван. „Някой ще ми върне ли Никол”, попита той.

Бащата определи Никол като много емоционално и весело дете. „Беше отличничка, нямаше никакви проблеми в училище, свиреше в оркестъра, не е агресивна”, посочи той.

С майка й той е разведен от 4 г. и живее в Англия. С детето са се виждали през ваканциите

По думите му отношенията между майката и Никол са били добри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Народа":

    А ти знаеш ли какво е българското законодателство при развод? Детето се превръща в полусирак, защото може да вижда другия родител веднъж-дваж месечно. Иска,не изка - толкоз. Че някой път изобщо се отрязва всякакъв контакт. Обяснението на "държавава" е: Ще накажем детето, когато не могат да се разберат родителите му. А и ти да не мислиш, че човека от хубаво е емигрирал?

    Коментиран от #5

  • 3 психолога

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Народа":

    Приказваш глупости! Детето, лека му пръст е получавало грижи, била е отличничка, свирила е в оркестъра, което означава, че майката се е грижила за нея, имала е всичко необходимо, както и задължителния за младежите смартфон, хубави дрехи, на снимките е усмихната и лъчезарна.
    Убиецът е в другата крайност, пак разведено родители, но майката има да гледа три деца, на снимката килъра е с рязани дънки, даже нямат пари да му купят къси гащи, да не говорим за телефон, бил е потиснат от беднотията, децата са му се подигравали, за разлика от момичето, момчето е от по-бедно семейство и според мен главната причина освен комплекса за малоценност са вещите на Никол, особено смартфона, който е задължителен, за да получиш уважение. За съжаление убиеца е бил неурановесен, освен мизерията му е липсвала и топлотата в семейството и за това се е превърнал в убиец.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Линди

    3 0 Отговор
    Истината е че всичко тръгва от семейното възпитание, едно дете не се ражда убиец, то става в следствие от мизерните грижи и пошлото подръжание на родителите си, извращенията на които е свидетел в семейството. Какво се говори пред медиите от едната и другата страна няма значение
  • 7 анализатор

    0 1 Отговор
    А защо никой не представи версията за "син кит" или там какво беше,Намирисва на поръчка за убийство
  • 8 Мен

    0 0 Отговор
    Три деца ли са в семейството на Иван? Ако има по-голям брат, нека го проверят...
  • 9 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    Момиченцата, които отрасват без баща винаги стават жертва на мъже. Това е защото им липсва мъжкото присъствие, авторитета на бащата и по-лесно се доверяват на мъжете.
    И спрете с тези смартфони, доказано е, че светлината от тях води до ослепяване, а знаете децата вместо да си играят по цял ден цъкат по тях, бъдещи слепци...
    Убиецът е убивал котенца, това е достатъчно, всички такива след това убиват и хора, това са САДИСТИ, но когато някой има такова дете у дома, предпочита да си затваря очите, даже му е мило и драго, нали му е издънка...