Last news in Fakti

29 Август, 2017 15:32 6 709 10

Автокрадецът, ядосал Борисов, пуснат предсрочно от затвора

  • автокрадец-
  • ярослав димитров-
  • бойко борисов
Автокрадецът, ядосал Борисов, пуснат предсрочно от затвора - 1

Автокрадецът Ярослав Димитров, който преди 2 години стана известен с това, че ядоса премиера Бойко Борисов, е бил освободен предсрочно от затвора.

Това съобщи сайтът "Правен свят" след собствена проверка.

През август 2015 г. Димитров беше задържан, след като бе публикуван запис на мъж в момент на кражба на два автомобила. По време на заседание на Министерския съвет на Борисов беше докладвано, че той е Ярослав Димитров, който е трябвало по същото време да е под домашен арест. Премиерът се възмути, че на крадци се определят по-леки мерки и се налага полиция да ги пази.

Тогава от съда и прокуратурата публикуваха справки за делата срещу Димитров.
Така се разбра, че по-рано същата година той е бил осъден на 10 месеца затвор в Словения за кражба на автомобил, като присъдата беше изтърпяна след това в България. Отделно срещу Димитров имаше влезли в сила 2 условни присъди – 2 години затвор за теглене на пари с чужди карти, 3 години за кражба и ново дело за укриване на мотори. В началото на 2016 г. в крайна сметка му беше наложено общо наказание от 3 години затвор.

Сега се оказва, че през пролетта на тази година Димитров се е възползвал от промените в закона и сам е поискал да излезе предсрочно от затвора. Той е работил по време на изтърпяване на наказанието и към 14 юни, когато съдия Антон Урумов от Софийския градски съд (СГС) е уважил молбата му, е имал да изтърпява малко повече от 9 месеца зад решетките.

Становището на прокуратурата и на затворническата администрация е било съдът да не уважава молбата, защото превъзпитанието на автокрадеца не е приключило. Държавното обвинение е поискало от съда да вземе предвид и факта, че в Софийския районен съд (СРС) има висящо наказателно дело срещу осъдения.

СГС обаче не коментира в определението си това обстоятелство, а заявява, че са налице всички законови предпоставки за предсрочното освобождаване на Димитров – изтърпял е повече от половината наказание (2 година и 2 месеца), работи, има добро поведение, не е наказван и оценката за риска при него е много ниска.

Съдът е определил и задължителни срещи с пробационен служител за 9-те месеца, за които е предсрочно освободен. През юли Софийският апелативен съд (САС) е потвърдил окончателно определението.

Апелативните съдии (Вера Цветкова-председател, Петър Гунчев- докладчик и Маргаритка Шербанова) са преценили, че Димитров "е доказал своето поправяне както с отношението си към работата, така и с цялостното си поведение в пенитенциарното заведение". В определението си те казват, че твърденията на прокуратурата и администрацията на затвора не се подкрепят от доказателствата по делото.

Справка в деловодната система на СРС показва пък, че решението за предсрочно освобождаване на Димитров е дошло 3 месеца, след като на първа инстанция е приключило делото за отнетите два автомобила, по което той стана медийно известен. Забелязват се коренно противоположни изводи за личността на Димитров, които правят съдиите, постановили присъдата, и тези, които са разрешили пускането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмутен

    55 0 Отговор
    Полицията ги хваща, съда ги пуска, да и такова и на правораздавателната система!
  • 2 Без кола

    58 0 Отговор
    Ай сега да им дръпне на тези колите, които са го пуснали!

    Коментиран от #6

  • 3 Темида

    42 1 Отговор
    Простия народ нали протестира само за чалга и небостъргачи.........
  • 4 корупцияяяяя

    55 0 Отговор
    И кога ще има осъдени съдии?
  • 5 ГоУст

    21 2 Отговор
    Е как бе....нали имаме Цаци ди тутти Цаци....не е възможно това нещо!!
    Това е фалшива новина..
  • 6 джамбазко

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Без кола":

    Ма, те това може би искат. Той , като е затворен кой ще работи?Бизнеса буксува.
  • 7 Дедо Мундьо

    13 1 Отговор
    Съдиите прибраха още една порция "дарения" от частни лица и поредната мърша излиза на свобода. Колко е текущата тарифа на съдия в момента - 20К, 50К? Там някъде. С такава съдебна система няма защо да се чудим, че всеки по-платежоспособен грабител на този клет народ е перманентно невинен.
  • 8 Медо

    5 0 Отговор
    Има две момчета от Перник осъдени в Македония за същите дела на 8 години затвор,като ги пуснат пак нека повтарят делото ако им се иска
  • 9 Черноризец

    4 0 Отговор
    Ех Круме, Круме. Ювиги кане. Ако можеш Круме да прочетеш този бълвоч "как рецедевост от международен мащаб му дават само 3 год за всички пресъди а накрая и го пускат прдсрочно
  • 10 ЯК КАРАЧ

    3 0 Отговор
    Абе нека да излиза момчето, работа го чака навън.... Как се избиват тези подкупи, рушвети и дарения, дето са дали негви проятели, че да излезе? Нали си треба сериозна работа. Пък и поръчки много, хората от руските републики, от арабския свят- нали и те душа носят, и те искат колици хубави да покарат.... А нашите хора тук нищо не им е, те и без това са червиви от пари, а и застрахователите така или иначе ще платят, ще си купят после по един нов джип и готово. Губят само застрахователите, а всички знаем какви измекяри са те и как плащат щета.....