Last news in Fakti

3 Септември, 2017 12:20 1 543 4

Столичната полицията е открила 8% от откраднатите велосипеди

  • откраднати-
  • велосипеди-
  • колела
Столичната полицията е открила 8% от откраднатите велосипеди - 1

Столичната полиция е открила и върнала по-малко от 8 % от обявените за откраднати велосипеди. Това се разбира от отговор на МВР на запитване на "Дневник". Статистиката обхваща периода от 2013 г. до средата на август тази година.

В този период СДВР са регистрирали общо 2 453 кражби на колелета, а върнатите - т.е. откритите откраднати велосипеди за същото време са 186. Същевременно според данните на полицията общо разкритите престъпления са 326. Това означава, че е установено кой е откраднал колелото, но то не може да бъде открито.

Колко от разследванията обаче са стигнали до съд не можаха да кажат нито от прокуратурата, нито от съда. Защото при тях се води кражба на движима вещ и нямат разграничение по нейния вид. От прокуратурата не скриха учудването си от представените от полицията данни за образувани за периода разследвания.

Не е известно и колко са велосипедите, които не са обявени за откраднати, но са изчезнали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герберасите на власта

    5 3 Отговор
    Сигурно са се спънали в тях иначе и толкова нямаше да открият ,нищо ние ги помним само с написаните актове(доста често без вина) ,те друго за хората не вършат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Роман дизел

    0 0 Отговор
    Такъв ли процент от заплатата си трябва да получат за свършена работа?Кучетата си лаят а щата си върви.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    ок 8% - 8% колкото толкова, ако обаче тези 8% хванат такова наказание което да откаже другите 92% дето не са хванати, въобще да не опитват, то би имало ефект.
    Ама тези като излязат на улицата срещу "подписка" какво да се постигне....