Last news in Fakti

6 Септември, 2017 12:10 2 127 4

Внесоха сигнал до ЕК за корумпирани бг граничари

  • ограда-
  • турция-
  • корупция
Внесоха сигнал до ЕК за корумпирани бг граничари - 1
Снимката е илюстративна

Докладчикът за Турция при Европейския парламент Кати Пири внесе сигнал в Еврокомисията, който съдържа данни за корупция сред българските гранични власти на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи BBC.

Пири твърди, че българските гранични полицаи с натиск и сплашване принуждават турските гастарбайтери, завръщащи се от Европа в Турция за летните отпуски, да плащат подкупи.

Отказващите биват наказвани с 14-часов престой по дългите опашки. Скандалът влиза в „Черната книга“, а докладът – в дневния ред на ЕК.

Пири припомня, че от 1 януари 2018 г. София поема европредседателството.

Тя твърди, че България не е в състояние да преодолее корупцията, въпреки че за 10-годишното си членство в ЕС е получила милиони евро субсидии именно за превенция на корупцията по границите.

„Наложително е с този проблем много сериозно да се заеме Европейската комисия, крайно време е да се сложи точката на всичко това, което продължава години наред. България е страна, която се готви да поеме европредседателството, а в същото време погазва правата на турци с европейско гражданство“, категорична е Пири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jp power

    3 2 Отговор
    Всеки м...л може да плюе по България, а нашите дремят...
  • 2 Густо Майна

    1 2 Отговор
    За това съм готов да споря, че не е вярно! Откровена манипулация!Да каже веднага въпросното лице Пири, за кой или какво лобира? Има си международни правила и регулации, и никъде по пропусквателни пунктове не могат да те правят на маймуна, ако си знаеш правата и влизаш, или излизаш от нормална държава. А по презумция никой граничен служител на такава държава, не би си позволил да падне толкова ниско, дори да е убеден, че си откровен тъпак! Освен, ако не си маймуна или най-вероятно нещо не ти е наред, а после ревеш мизерно!
    Мисля че в случая Външно може много лесно да им натрие носа и да ги прати да вървят на ма.на си ердоганова!

    Коментиран от #4

  • 3 ЗАВИСТНИЦИ ЗЛОБНИ

    2 0 Отговор
    Корупция в БЪЛГАРИЯ ??? Никогаш . Митничар , катаджия или държавен служител да вземе подкуп??? НИКОГАШ .
    ТОВА Е ГНУСНА ЛЪЖА, АААААААА . НИЕ САМО ..... Няма да ми дават а ??? ЕДИН ОБИКНОВЕН ДАЙаджия изкарва луди пари на ден, а аз като митничар ще ги жаля а?
  • 4 бг идиотизъм

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Густо Майна":

    Абе момче, ти от вчера ли живееш в БГ, в коя гора се кри досега.