Last news in Fakti

17 Октомври, 2017 08:59 1 562 4

Фейсбук измама! Кмет и премиер дават жилища

  • софия-
  • йорданка фандъкова-
  • премиер-
  • бойко борисов-
  • жилище

Двете жени се сприятелили, след като Иванина обявила, че също търси биологичните си родители, тъй като е осиновена

Майка на две деца даде 45 000 лв. на измамница, обещала да й осигури жилище с "помощта" на кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов.

Верка Стоянова срещнала Иванина в група за изоставени деца, които търсят родителите си в социалната мрежа Фейсбук преди повече от година, съобщава bTV.

Двете жени се сприятелили, след като Иванина обявила, че също търси биологичните си родители, тъй като е осиновена. По време на общуването си, Верка споделила с новата си приятелка, че е много притеснена, защото скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, в което живее.

„Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя”, разказва Верка Стоянова.

Иванина успява да убеди майката на две деца да ѝ предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.

„Те имат фирма и тя каза, че участват в обществени поръчки от там, и вече има връзки", обяснява измамената жена. Така Верка започва да дава големи суми пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи апартамент. След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.

„Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде „оки”. Тя много обичаше да казва „оки”, в писмата на Бойко Борисов също е „оки”, обяснява Стоянова.

От Столична община официално потвърдиха, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Иванина, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София. Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председателя. Така Верка Стоянова дава лично нейни 45 хил. лв.

„Аз не съм единствената ужилена, много хора я търсят. Пак така им обещава жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лв. и стойте, чакайте, аз ще ви се обадя и след това преустановява връзката”, разказва измамената жена.

Съпругът на измамницата е от село Галиче. Там обаче живее само свекърва й. На адреса на Иванина в София пък няма никой, а съседите твърдят, че не са срещали жената никога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шарани тока ком

    8 1 Отговор
    Има ли балъци, ще има и тарикати, колко наивен трябва да си да дадеш на някой 45 бона, ей така, щото ти е казал, че познава кметицата и мин.председателя!?

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "шарани тока ком":

    Какво е корупция: далавера, в която не участвам.
    И какво излиза? Майката е искала да "избичи" корупционна сделка ама е била прецакана от по-голям тариката.
    Е, наказание за майката ще има ли?
  • 3 И таз добра

    2 0 Отговор
    Защо много уважаема прокуратура,не се е самосезирала,това е не само измама но,и корупция
  • 4 юрист

    0 1 Отговор
    Не постъпвайте като тази жена! Ако искате да си купите евтино апартамент или апартамент за ремонт, посетете официалните сайтове на всички ЧСИ-та в града, в който искате да закупите жилище. Понякога там може да се намерят много изгодни оферти.