25 Ноември, 2017 19:07 12 214 4

Откриха пет телефона в килията на Райфъла

  •  атанас червенков – райфъла

Райфъла скоро ще обжалва и наложената му мярка за неотклонение „Задържане под стража

Акция е била проведена в пловдивския затвор. Килиите са били щателно претърсвани след сигнал до надзирателите, че масово се ползват мобилни телефони зад решетките. В една от стаите, тази на Атанас Червенков – Райфъла са открити не един, а цели пет телефона.

По информация на TrafficNews.bg преди дни той и друг затворник са се спречкали, но не се е стигнало до сериозен бой.

Припомняме, че само преди дни пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Райфъла от 13 години затвор, както и на Веселин Загорски и още четирима подсъдими заради допуснати съществени процесуални нарушения.

Апелативният съд е констатирал, че в хода на съдебното заседание първоинстанционният съд е допуснал и други нарушения, които, макар и да не са дотам съществени, са се отразили върху окончателния съдебен акт.

Поради тази причина има реална причина Райфъла да бъде освободен. Скоро той ще обжалва и наложената му мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

На лишените от свобода, в които са намерени телефони, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания, предвидени в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    47 4 Отговор
    Така е защото всички надзиратели вкарват цигари,телефони,пари и наркотици.Продават ги на бандитите така стават корумпирани и алчни а все реват за голями заплати.
  • 2 месара

    38 1 Отговор
    абе държавата да му се извини за притеснението, и да го обезщети поне с 1 000 000 лв.!
  • 3 Гочето

    4 0 Отговор
    Е тоя шопар, ква жена имааа, супер яка хубавица!
  • 4 Stefko 88

    6 0 Отговор
    Много ми е чудно какви ще да са тия нарушения ,че да отменят 13 годишна присъда при положение, че убийците лежат по1-2 години ... да му лепнат с нашето правосъдие 13 трябва да е изнасилил и убил премиера насред парламентарния контрол в петък поне...