Last news in Fakti

5 Януари, 2012 08:13 1 069 0

Повдигат обвинения на тримата ромски босове

  • поръчка-
  • убийство-
  • прокурор-
  • ромски босове

Очаква се днес да бъдат повдигнати официалните обвинения на тримата ромски босове, които вчера бяха арестувани, заради подготовка и поръчителство на убийството на висш магистрат.

Става въпрос за прокурора от Върховната касационна прокуратура Олег Янев. Мократа поръчка трябвало да бъде изпълнена в първите дни на тази година.

Ромските босове платили за нея 100 хиляди евро. Арестът на поръчителите е осуетило подготвяното покушение. По информация на БНТ задържаните са поръчали още две убийства - на Шмид Точев от Своге и на председателя на Върховното ромско мешере Ицо - Папата.

Днес ще стане ясно дали става въпрос за организирана престъпна група или за съучастие. От това ще зависи дали разследването ще се поеме от специализираната прокуратура. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА