Last news in Fakti

4 Януари, 2012 19:26 2 064 3

Ромски босове поръчвали убийства

  • прокурор-
  • убийство-
  • цар киро-
  • рашков-
  • поръчка

Висш прокурор на мушката на заговорниците

Близък на Цар Киро е арестуван като поръчител на убийство на висш прокурор, съобщи бТВ. Любо Къдравия от Костинброд, както е по-известен бизнесменът Любомир Илиев, е бил арестуван тази сутрин заедно с още двама ромски босове по сигнал за организация на атентат срещу висш магистрат.  

По информация на бТВ, застрашеният магистрат е Олег Янев. Според главна прокуратура тримата са задържани за 24 часа и едва утре ще стане ясно какви обвинения ще им бъдат повдигнати. Проверява се версията групата да е подготвяла и други покушения. 

Според БНТ има още двама поръчани за убийство. Вторият е Шмит Точев - ромски лидер от Своге, а третият набелязан е небезизвестният ромски лидер Ицо Папата.

В средата на месец декември е арестуван чужд гражданин на бивша съветска република, който си е признал, че е един от хората, които са вербувани за извършване на трите мокри поръчки.

Разказал е, че цената за Ицо Папата и за Шмит Точев, която е договорена за убийствата им, е 75 000 евро. За Олег Янев преговорите за започнали от 125 000 евро, свалени са на 115 000 евро. В последните дни преди задържането на този чужд гражданин се е стигнало до договорка от 100 000 евро. Тогава тримата задържани днес - Любо Къдравия, Георги Иванов и Васил Георгиев, са поставени под наблюдение, за да могат да бъдат арестувани по-късно при събрани доказателства.

Мотивите за убийството на Олег Янев са, че той е работил по разследването на други убийства, с които тримата са замесени, особено Любо Къдравия, който се смята за лидер на групата. 

Любо Къдравия нашумя, след като се появи на върха на пирамида за трафик на хора в Италия. За мрежата на Апенините беше уличен лидерът на партия Дром и общински съветник от ГЕРБ Илия Илиев, който е братовчед на задържания днес Любомир Илиев. 
 
Миналата година друг изявен ромски бос Христо Върбанов - Ицо Папата обяви в телевизионно предаване, че Цар Киро и Любо Къдравия са свързани и с наркотрафик. 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'айдука

    0 0 Отговор
    БАНДИТИ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Bobi

    0 0 Отговор
    "единият от които е Ицо Папата" , "а третият набелязан е небезизвестният ромски лидер Ицо Папата " Много е вероятно четвъртия да е Ицо Папата