Last news in Fakti

5 Януари, 2012 14:15 4 190 0

Ицо Папата бил приятел с поръчителите на убийството му

  • ицо папата-
  • прокурор-
  • убийство

Христо Върбанов разбрал за готвеното покушение от медиите

Ицо Папата бил приятел с поръчителите на убийството му - 1
Снимка: БГНЕС

Христо Върбанов - Ицо Папата разбрал за готвеното покушение срещу него от медиите. Той познава и тримата задържани по случая и отношенията му с тях са прекрасни, заяви самият той пред БНР.

Познавам и тримата задържани – братята от град Левски и Любо Илиев-Къдравия от Костинброд. Отношенията ми с братята са прекрасни. Единият дори ми е колега. Той също участва в Мешерето, обясни Папата.

Това ме изненада страхотно. Никога не съм допускал, че те може да имат нещо срещу мен. Между нас никога не е имало конфликт. В Мешерето е имало спорове, но това е нещо нормално, каза още той.

Тримата бяха арестувани вчера  заради подготовка и поръчителство на убийството на висш магистрат – прокурора от Върховната касационна прокуратура  Олег Янев. Задържаните са поръчали още две убийства - на Шмид Точев от Своге и на председателя на Върховното ромско мешере Ицо Папата.

Върбанов подчерта, че не познава прокурор Олег Янев, но е имал спор чрез медиите с прокурор Борислав Сарафов, който в момента е шеф на специализираната апелативна прокуратура. „Поводът за спора беше, че той защитаваше някои хора, които са извършили тежки криминални престъпления срещу мой първи братовчед, който беше застрелян в дома му“, заяви той.

Христо Върбанов припомни, че срещу него е имало три опита за покушение, като за всичките е подавал сигнали в полицията и се е водило разследване. До момента той не е викан за разпит в прокуратурата, но той очаква това да стане скоро.

И тримата задържани за подготвяно убийство – Любо Къдравия /40 г./ от Костинброд, Г. Г. – Чамур /54 г./ и В.Г. – Вачето /49 г./, двамата от гр. Левски, са криминално проявени. В домовете им са извършени обиски и претърсвания. Иззети са големи парични суми, златни накити, компютърни конфигурации, фирмени документи.

Къдравия е бил задържан през 2003 г., като уличен във връзка с повреждане чрез взрив на лично имущество. Чамур е регистриран за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси и осъждан за кражба на лично имущество. Вачето има регистрации за незаконно притежаване на оръжия и боеприпаси, хулиганство и закана за убийство.

Очаква се днес да бъдат повдигнати обвинения срещу задържаните трима мъже.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА