Last news in Fakti

30 Ноември, 2017 14:29 17 622 18

Хванаха най-опасната сводница на Балканите

  • елмаз колева-
  • сводница-
  • наташа

Само през 1 от секс робините ѝ минавали по 55 клиенти на ден

Издирвана от четири години елитна сводница, участвала в международен канал за проститутки, бе арестувана при съвместна акция на Районна прокуратура – Благоевград и Агенцията за борба с трафика на Кипър. 46-годишната Елмаз Колева е задържана в луксозния си апартамент в столицата след проведени претърсвания на адреси в Благоевград, София и Ларнака, обитавани от участниците в мрежата за „бели робини“.

Българката, известна в ъндърграунда като Наташа, е издирвана от 4 години от кипърските власти като най-опасната и комбинативна сводница на Балканите, пише struma.bg.

Усилията им удряли на камък, тъй като тя сменила 7 пъти имената си. Била Елза, Клаудия и Елена с различни фамилии, което станало напълно легално с дела за смяна на имената в Районен съд – Шумен, където била родена.

Тя пътувала много и когато влизала в Кипър с новата самоличност, ставала неоткриваема за властите. В дирите на маман влезли благоевградските прокурори покрай разследването на сводника Мартин Филипов. Когато вече бил задържан, една от неговите проститутки разказала, че преди време била трафикирана в Кипър и други сводници, заели мястото на Марто Дебелия, искат да я изпратят да работи отново там.

По случая е предприето разследване и в продължение на половин година е следен целият канал. Оказало се, че маман Наташа работи с изключителен престъпен размах и разполага с проститутки от България, Русия, Гърция, Румъния. Момичетата предлагали сексуслуги в апартаменти в Лимасол и Ларнака под зоркото око на румънски охранители. Когато пътували до различни места, те били под онлайн контрола на Наташа, която говорила с тях по телефона.

Минималната тарифа за сеанс била 30 евро, като понякога едно момиче имало 55 клиенти на ден. Сводничката получавала половината от дневната заработка на проститутките, като това ставало през трети лица, за да не може да бъде проследена. След като я надушили, че е на родна почва, благоевградските прокурори информирали кипърските си колеги и е сформиран съвместен екип по линия на Евроджъст.

В един и същи ден са предприети претърсвания в България и Кипър, проведени са разпити на свидетели пред съдия и след събиране на безспорни доказателства Елмаз Колева е задържана. В дома й в София са открити множество телефони и голяма сума пари в евро. Тя е обвинена за трафик на 6 жени, сред които има и от Благоевград, с цел сексуална експлоатация и имотна облага. Късно снощи Елмаз Колева бе докарана в Районен съд – Благоевград за разглеждане на мярката й за неотклонение.

Делото се гледа при закрити врати от дежурния съдия Гергана Симеонова, която уважи искането на прокурор Елица Калпачка да й определи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Разследването на цялата престъпна дейност на сводничката продължава в посока пране на пари и укриване на данъци. Тепърва ще се установява произходът на парите, с които е закупила два луксозни апартамента в София и Кипър, както и над 100 000 евро, които има в банкови сметки, като по случая е информирана КОНПИ.

Мегаразследването, проведено при пълна конспиративност и без изтичане на информация, е най-голямото през последните години за Районна прокуратура – Благоевград.

Заслуга за успешната реализация имат полицаите от Първо РУП – Благоевград, СДВР и служителите от ДАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Мраз

    64 1 Отговор
    Тая пачавра сега да я пуснат гола в някой бежански център, да забавлява 24/7 пустинните манафи.
  • 2 jambazina

    50 0 Отговор
    А как така ще и сменя името съда няколко пъти? На разни хора по обективни причини отказват един път да и го сменят, а тая мангалка си прави квото и е кеф. И ако не беше издирвана от чужбина никой немаше да я барне!
  • 3 Кобрата

    24 0 Отговор
    Тази заслужава да я пуснат в циганската махала, да я е..т 24/7 и да и се празнят докато умре...

    Коментиран от #8

  • 4 ХЮП

    35 0 Отговор
    Ще си плати на когото трябва и нищо няма да и направят. Тя затова е дошла в България да я хванат!
  • 5 Ловец на глави

    27 0 Отговор
    Тая дърта пастърма са я търсили но не са искали да я намерят.
  • 6 Жоро

    31 0 Отговор
    В РАЙОННИЯТ СЪД В ШУМЕН МИРИШЕ НА ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ.
    КАК СЕ СМЕНЯТ ИМЕНАТА НЯКОЛКО ПЪТИ ???? КОРУПЦИЯ ТОВА Е ОТГОВОРА И ТРЯБВА СЪДИИТЕ ДА ПРИВЛЕКАТ КАТО СЪУЧАСТНИЦИ .
  • 7 гражданин

    24 1 Отговор
    Тази е родом от Шумен.Дъщеря е на професорка по руски от Шуменския университет,тя е музикален педагок.Сина и е учител по фискултура.МНого нагла циганка .Навремето умори съпруга си азрбайжанец,опропасти много хора.Навремето имаше бардак в центара на Шумен и обслужваше партийни величия.

    Коментиран от #14, #15, #18

  • 8 коиъ

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кобрата":

    Ма тя е от там, бе човек!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Един

    5 0 Отговор
    да я обесят мръснцата...
    ама нещо ми се види, че сте се изхвърлили с тия 55 клиента
    тва са 24 часа по 30 мин на сеанс при бикакво изчакване ... нещо не ми се връзва...

    Коментиран от #11

  • 11 Anaslex

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    Жокери:
    DP, TP, Gangbang
  • 12 Българин

    6 0 Отговор
    Пуснете тази кучка в бежански лагер гола и я вържете там в центъра да седи цяла година
    Бурна долна
    И как така си променя името това не мога да си обясня ;Нема такава държава
  • 13 The TRAPPER

    4 0 Отговор
    Сега да я вкарат в затвора ,- но в МЪЖКИЯ !!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кирил

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    На кой сина е учител на тази на снимката ли?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мтгонтан

    0 1 Отговор
    За една жена да я плашите със секс е все едно да плашиш куче със салам. Най лошото нещо е да е изолирана в затвор , сама , на тъмно и да се чувства така все едно е последния човек останал на земята , в компанията на мишки , хлебарки , мравки и комари . Доде полудее
  • 18 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Махаха,как разбра целия и живот? Колко си глупав и какви филми измисляш... :D