Last news in Fakti

14 Декември, 2017 19:21 2 138 11

Пуснаха шофьора, прегазил студентка на зебра

  • благоевград-
  • зебра-
  • 19-годишна

Инцидентът стана в Благоевград

Съдът пусна под гаранция шофьора на камион, убил 19-годишно момиче на пешеходна пътека в Благоевград. Мъжът е освободен под гаранция от 5000 лева. На третия ден от трагедията Илия Шопов се изправи пред съда.

Дъщеря му Десислава коментира инцидента пред Нова телевизия: „Баща ми е зле, защото това е една голяма трагедия. Много съжалявам за това момиче, защото е на 19 години и животът тепърва е пред нея, а вече не е”, каза Десислава Шопова.

На фаталното кръстовище, на което студентката загина, днес започна да се работи с цел обезопасяване на улицата. По обед цветята от пешеходна пътека бяха събрани, за да се подсили маркировката. Хората настояват да се сложат камери на мястото, както и полицейски патрули в пиковите часове. Подписката с исканията им вече е внесена в общината. Кметът на града обеща да се съобрази с тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кавал

    7 4 Отговор
    Що да не го пуснат ,ние сме демократична държава.Гаранцийката и това е

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Гостенин

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кавал":

    Ако ти се случи на теб???Какво ще предпочетеш???
  • 3 Кавал

    2 3 Отговор
    Кое да ми се случи ?Аз да блъсна или обратното?
  • 4 Илиян

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кавал":

    Недей да пишеш глупости!!!!!!!!!Замислял ли си се какво му е на шофьора.......нормален човек започващ работния ден и изведнъж два живота приключват,не е някой пиян и надрусан излизащ от поредното заведение.От такова нещастие никой не е застрахован.

    Коментиран от #8

  • 5 копеле

    3 6 Отговор
    Няма значение. Кой каквото си е надробил си го сърба, е казал народа а също и че шофьора е с единия крак в затвора. Отнел си човешки живот сега ще плащаш...така ти е било писано. Ако шофьора иска да му е по леко да се самоубие.
  • 6 656

    4 2 Отговор
    Който иска да кара МПС, трябва да поеме риска че може да му се случи подобно нещо. А случили се, да си под "гилотината" ако си отнел човешки живот. Живота май вече го имаме за 2 стотинки.

    Коментиран от #7

  • 7 Гошо

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "656":

    в България за съжаление гилотина няма - плащаш 5 бона и оттърваш кожата!
  • 8 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Илиян":

    Щом е убил човек на място, където е обозначено и маркирано за пресичане на пешеходци, защо да го пускат? Ако се е засилила да бяга през пътеката така, че той да не може да отреагира е едно, но той не е имал спирачен път и е преминал с висока скорост, според очевидците. Всеки шофьор е виновен щом се качи и подкара с висока скорост, без да се съобразява с маркировка и знаци, защото така става потенциален убиец, все едно да извадиш боен пистолет и да започнеш да стреляш на посоки сред хората, може никого да не улучиш, но може и да избиеш много хора.

    Коментиран от #9

  • 9 Илиян

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Според техническата експертиза на разследващите камиона се е движел с около 5км/ч и момичето е прегазено със задните гуми,а НЕ е била пред камиона..... недей да раздаваш смъртни присъди с лека ръка,защото утре може да си ти или някои твой блъзак (НЕ ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ)
  • 10 Мари

    2 1 Отговор
    Каквото и да му е на шофьора, смъртта на 19 годишното момиче е факт. Изобщо не го мисля него. Поставете се на мястото на родителите загубили детето си. Това не е единичен случай. Убиват деца на пешеходна пътека и трябва да оневинят убийците им? Всеки трябва да си получи заслуженото. То и без това по пътищата на България се води война, която всеки ден причинява нечия смърт. Но на пешеходна пътека да убиват е чудовищно! В нормална държава такъв няма да излезе от затвора!
  • 11 Тото

    6 0 Отговор
    Жалко за детето,трагедията е голяма.Нека да не съдим,а да бъдем по внимателни на пътя.Шофьора е свестен човек,но вина има,дори и само това че под неговия камион е загинал човек.Миг не внимание,мъртва точка и ето резултата.Това с превишената скорост са пълни глупости.Не говорете простотии.