18 Януари, 2018 16:56 2 024 2

Прокуратурата протестира освобождаването на наркобос

  • наркобос-
  • васил маникатов-
  • дрога

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов.

На 17.01.2018 г. Софийски градски съд уважи молбата на Васил Маникатов за условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на наложено му наказание, като го освободи с остатък от наказанието в размер на 6 години и 6 месеца.

Това съобщават от държавното обвинение.

Непосредствено след проведено съдебното заседание, Софийска градска прокуратура подаде протест срещу определението на съда, тъй като счита, че то е неправилно и незаконосъобразно.

Васил Маникатов изтърпява поотделно две наказания за разпространения на наркотици, като за първото деяние му е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 8 години, а второто му наказание в размер на 15 години „лишаване от свобода“ е сформирано чрез групиране на наказания по няколко отделни присъди.

Към настоящия момент Маникатов е изтърпял общо от двете наказания 16 г. и 5 месеца.

Софийска градска прокуратура не споделя становището на Софийски градски съд, че спрямо Маникатов са осъществени целите на наказанието и е постигнато превъзпитателно въздействие. Не са налице доказателства за неговото поправяне и с оглед обществената опасност като деец и тежестта на извършените от него престъпления е необходимо да изтърпи я цялост наложените му наказания.

Предстои произнасяне по протеста на СГП от Апелативен съд гр. София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ггд

    0 0 Отговор
    Пускайте човека, ако си е платил не го задържайте. Наркобосовете в България имат права.
  • 2 Стефан Христов

    0 0 Отговор
    Защо на Темида са и завързани Очите? И коя е Темида?