27 Януари, 2018 12:21 18 114 19

Мъжът на Аня Пенчева два пъти гърмял мутри

  • ивайло караньотов-
  • аня пенчева-
  • мутри

През 1991 г. синът на актрисата Славка Славова - Ивайло Караньотов е начинаещ, но добре печелещ бизнесмен. Тогава той инвестира голяма част от спестяванията си в покупката на тузарски „Мерцедес” 124. Караньотов купува возилото от сенчест баровец и отива да го регистрира в КАТ, твърди "Уикенд".

„Оттам обаче ми казаха, че колата не е редовна и няма да я регистрират и затова аз се върнах при човека и му казах, че не става и че трябва да ми върне парите. Той ми обясни, че трябва и двамата да отидем в КАТ, каза ми да тръгвам натам, а той щял да дойде с необходимите документи…”, спомня си Караньотов.

Мъжът на Аня Пенчева обаче не успял да стигне до КАТ, тъй като на бензиностанцията пред Японския хотел бил обграден от армия от двайсетина здравеняци.

„Тогава това беше номер на мутрите – за да не те бият, те заобикалят плътно и те притискат. Нямаше къде да мръдна, взеха ми пистолета, разпраха ми якето, а един от тях ми удари една глава. Тръгнаха си с мерцедеса, а аз останах кървящ на улицата”, сеща се Ивайло Караньотов.

Часове по-късно той отишъл в полицията, но на входа го посрещнал пиян полицай. Ченгето се държало арогантно.

„Разбрах, че полицаите няма да ми помогнат и трябва сам да се оправям. Тогава отидох при тоя, дето ми продаде колата и който ме беше нагласил да ми я откраднат и му казах да ми я връща. Онзи каза, че няма как да стане. След това стигнах до неговите началници – много известни хора, едни братя”, разказва Ивайло Караньотов.

Срещата с тях в столично заведение обаче не минала гладко, като според спомените на Ивайло Караньотов той дори се сдърпал с братята, които категорично отказали да му върнат мерцедеса.

Дни по-късно мъжът на Аня Пенчева видял откраднатата си кола в центъра на София.

„Докато шофирах стария си автомобил „Фиат Уно”, внезапно си видях колата. Паркирах до нея и зачаках. Малко по-късно идват две момчета и се качват в мерцедеса. През прозореца на колата аз бръкнах и извадих ключа, след което извадих шофьора от колата и се сборихме. Той клекна, но другия младеж излезе от автомобила и тръгна към мен, държейки в едната си ръка винкел, увит във вестник. Видях, че няма какво друго да правя, извадих пистолета и го гръмнах, като куршума мина през крака му в областта на задника. В този момент от другата страна на улицата мина полицейска патрулка, но ченгетата вместо да слязат и да видят какво става, дадоха газ и избягаха”, разказва Ивайло Караньотов.

Минути по-късно на местопрестъплението дошли десетки полицаи и задържали мъжът на Аня Пенчева и единия от младежите, с които той влязъл в схватка.

„Другия, този, който го бях прострелял, избяга. Какви времена бяха – никой от полицаите не ми потърси сметка, че съм прострелял човек. Закараха ни в районното и аз им обясних на ченгетата, че това е моя „Мерцедес”. Казах им, че под задната седалка съм оставил едно яке и така те разбраха, че това е моята кола, но въпреки това не ми върнаха мерцедеса”, спомня си преживяното Ивайло Караньотов.

Дни по-късно той научава, че мутрите, които са му задигнали мерцедеса, са го продали на близък роднина на тогавашния главен прокурор Иван Татарчев. Тогава майка му – известната актриса Славка Славова, днес покойница, успява да издейства среща с обвинител №1.

„Няма да обяснявам как точно успях да си взема мерцедеса от районното, за да не се сезира прокуратурата, въпреки че май са минали всички давностни срокове, но си я взех и я нарязах с флекс - да си знам, че и единия няма да я има, и другия също”, обяснява Караньотов.

Сблъсъкът с мутрите и главния прокурор Татарчев не е единствения криминален екшън, в който се забърква мъжът на Аня Пенчева. Четири години по-късно, през 1995 г., той отново прострелва с пистолет в задника силовак от вилнееща в онзи период крими групировка.

„Бяха решили да ми вземат на караминьол един имот. Изсипаха се близо 100 човека пред дома ми. Аз бях на балкона и оттам гръмнах единия от рекетьорите. Заради това мутрите ми издадоха смъртна присъда. Крих се 6 месеца в Юндола, там имам къщичка. Върнах се след половин година, когато вече босовете на нападателите ми не бяха сред живите”, завършва разказа си съпругът на Аня Пенчева.

Преди 15 години Ивайло Караньотов влиза в тежък сблъсък и с бащата на певицата Белослава. Тогава мутри го отвличат и пребиват, след като двамата спорят за имот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо Силек

    30 11 Отговор
    Анимационен герой е старото момче...
  • 2 ЕКС

    29 15 Отговор
    И като се събуди беше напикан,че яде боя на японския яде го,че ти взеха всичко даже и ключовете от вас и това е вярно,че кола повече не видя ок,ма не се прави на батман,че още има живи свидетели,брей голям го извади,а тогава само се злобеше и така си научи урока и се научи да подвиваш опашка на Женята само и само да не те направят булка останалите.По полека омбре славата и телевизията не са улицата!

    Коментиран от #9, #10

  • 3 Гост

    19 4 Отговор
    Божеее той бил отвлечен...че поръча брата на Белослава на хората на бабичката да го обе.честът с дърво и после беше следствен и жена му с Ани Заркова го правеха на ангелче,ма как ти се е разминало това,как ти го простиха това,ако бях аз нямаше да ти се размине.
  • 4 Стенмарк

    35 4 Отговор
    Кажи защо беше в дисципа,кажи де,признай си вече има давност,крадец нещастен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Антонн

    10 1 Отговор
    Палячо вярвяш ли си???
    Как всички като теб,разказват истории когато тези хора ги няма от години.
    Ако има и част от това да е достоверно.
    Тогава си продал апартамента и доста ниви,да може се качиш на 124-ка.
    Защото струваха една торба германски марки,и за какво ти е бил.
    Да се правиш и ти на мутра.
  • 7 гост

    18 1 Отговор
    И тоя голям го извади ама мек
  • 8 факт

    16 2 Отговор
    А СИНЪТ МУ КАРА МОТОР .... В МОЛ
  • 9 гощо

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЕКС":

    А ти беше от групата боклуци дето тормозеха хората ли бе палячо? Сами не смеехте да си покажете носовете на вън,ако не ходехте по 5-6-10 човека бяхте смело сърце всички! Женята па къв смешник беше,квартален моторджия па чак мутре стана после!

    Коментиран от #16

  • 10 Дони

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЕКС":

    Да, ама ти много правилно пишеш, явно не си от тези среди.Те си бяха пълни неграмотници .А не ми се вярва да си бил на топло, и там да си учил четмо и писмо.

    Коментиран от #17

  • 11 Libre comments air

    12 4 Отговор
    Този го играе на оцеляла мутра
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Телевизора на Елвис

    9 0 Отговор
    Герой го играе нещо чичката.
    Един път съм имал косвен контакт с тоя селски брус преди 15-на години. Още тогава ми стана ясно, че е подмолен лаладжия и боклук. Какво и кому е тръгнал на дърти години да доказва с тия разкази за селски свади? Къде жена му е изперкала, къде и на него му се разлопал сачака...
  • 14 баджанака

    3 1 Отговор
    не знам кой кой е и какъв е но с тия кражби на мерцедеси.,а бе на немски таралясници на 15..20 г ще се оправи екологията...
  • 15 Патриот

    9 2 Отговор
    Тия братя да не са били Маргарините?
    И Бойко Борисов беше ли при тия хора дето са те чакали пред хотела?

    Тогава той си е бил баш такъв.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЕКС

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дони":

    Погрешно е мнението,че всички от тези среди са посредствени,много е тривиално,но е удобно!За съжаление и на топло съм бил,но всеки греши.А на четмо и писмо,както се изразяваш се научих в университета,но никой не може да избяга от миналото си и средата в която е бил или е участвал,просто времената бяха такива,не се оправдавам за нищо.
  • 18 no name no face no number

    7 1 Отговор
    Времената бяха такива че едните имаха оръжие другите не. Всъщност днес са си същите времена. Има доста за гърмене, но няма с какво :)))
  • 19 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    фантазьор