Last news in Fakti

3 Април, 2018 10:40 6 104 4

До 5 г. затвор за Пасков заради екшъна при пожара в Сандански

  • сандански-
  • жилищна сграда

Цял блок изгоря преди няколко дни в града

Районната прокуратура в Сандански повдигна обвинение срещу известния бизнесмен Младен Пасков. Според текста „Когато деянието /б.р. хулиганството/ е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до 5 години”.

Младен Пасков влезе в полицейския бюлетин след пожара в събота в Сандански, който изпепели кооперация с 40 апартамента. В разгара на спасителната операция, когато пожарникари се борили да потушат огнената стихия, пийналият бизнесмен е оказал съпротива срещу двама полицейски служители и нанесъл два удара с ръка в лицето на един от огнеборците.

Дрегерът е отчел 2,63 промила алкохол. Той бе закопчан с белезници и отведен в ареста, а по-късно освободен срещу 1000 лв. гаранция.

Това далеч не е първи сблъсък с органите на реда на Младен Пасков, който преди 2 месеца навърши 56 г. Точно преди 10 години той имаше челно стълкновение с полицаи от Благоевград, макар че по неговите думи тогава те го набили, а не той тях.

След година престой във фаза досъдебно производство Районният съд в Благоевград обаче прекрати наказателния процес срещу Петър Огнянски и Антон Владимиров от местното полицейско управление след преценката, че няма достатъчно доказателства за твърденията на бизнесмена.

Истинският сблъсък между бившия борец и органите на реда обаче беше през 2010 г., когато Младен Пасков заедно с благоевградския ресторантьор Владимир Донков-Кучето бяха арестувани от полицията в заведението „Хепи” на магистрала „Тракия”, в близост до Пловдив.

По време на ареста у двамата бизнесмени полицаите от Главна дирекция за борба с организираната престъпност намериха държавни ценни книжа в големи количества и 64 997 акцизни бандероли за спиртни напитки.

Срещу двамата бе образувано наказателно производство за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на фалшиви бандероли и акцизни стоки. Бизнесмените престояха зад решетките 72 часа, но с прокурорско постановление бяха пуснати на свобода под гаранция от 20 000 лв.

Докато двамата бизнесмени бяха още обвиняеми, Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, запорира банковите сметки за близо 3,5 млн. лв. на Младен Пасков.

Той получи още забрана да продава или залага хотел „Бодрост” в едноименния курорт над Благоевград, четириетажния хотел „Европас” в центъра на Сандански заедно с имота, върху който е построен, двуетажната вила в с. Лиляново, 4 коли – „Мерцедес SL”, „Тойота Ланд Круизър”, „Мазда” и „Ситроен”, и дружествените дялове във фирма „Европас – 1999” ЕООД.

През 2010 г. съдът прекрати делото за бандеролите и комисията бе принудена да свали запорите. Тогава дойдоха частните съдебни изпълнители. Заради необслужвани от Мл. Пасков ипотеки преди 3-4 г. те извадиха на публична продан вилата му в санданското с. Лиляново, което продължава да се продава на цена 144 600 лева.

Срещу 153 000 лв. се търси и купувач на склада на бизнесмена в Търговия на едро в Благоевград. Това е същият склад, от който през 1996 г. току-що приключилият спортната си кариера боксьор Младен Пасков навлезе в частния бизнес.

Тогава от 6 продадени склада в Търговия на едро в Благоевград 4 станаха собственост на бивши спортисти и един от тях беше бившият боксьор Младен Пасков от Сандански, броил кеш 1,95 млн. неденоминирани лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един редови гражданин

    22 0 Отговор
    "Челните" му съпротивления ще продължават, щом преди 10 години не сте го настанили в затвора, щом удря плесници и за изгоряла жилищна сграда го освобождавате срещу 1000 (хиляда) лева.
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! На друг не можем да се осланяме.
  • 2 Jack Bauer

    15 0 Отговор
    От кога прекръстихте престъпниците на бизнесмени ?!

    Коментиран от #4

  • 3 финдли

    8 0 Отговор
    Медиите тотално обезцениха думата "бизнесмен",залепяйки я на всеки цървул с 5 лева в джоба.
  • 4 Бриго Бичкията

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Jack Bauer":

    Откакто изчезнаха мутрите.