Last news in Fakti

5 Април, 2018 19:42 2 098 4

Нов "герой"! Социален работник също подгонил бегълците

  • затвор-
  • бягство-
  • социален работник-
  • софийски затвор-
  • красимир кръстев-
  • владимир пелов

Красимир Кръстев ги гонил по тротоара, крил се зад дърво, когато стреляли по него

Нов "герой"! Социален работник също подгонил бегълците - 1
Снимка: БТА

Втори ден без следа от двамата избягали рецидивисти от Софийския затвор. От щаба в СДВР обаче обещаха да не почиват по празниците, а да продължат с издирването. Правосъдният министър Цецка Цачева от своя страна заяви, че ще прекара Великден в размисъл дали да награди чистачката, преследвала бегълците.

Вътрешният министър Валентин Радев пък успокои, че МВР не мисли, а действа и призова обществото да не се съсредоточава само върху чистачката, защото след затворниците тичал и социалният работник Кръстьо, чието име впоследствие се оказа Красимир Кръстев.

Радев допълни и че над 100 граждани до момента подали сигнал, че евентуално са забелязали бегълците. Цачева пък разкри, че последната им поръчка в затвора била да им доставят тетрис и бързоварче.

Рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев, които излежаваха присъди съответно за 32 и 26 години, избягаха през централния вход на Софийския затвор във вторник следобед. Издирването продължава, потвърди тази сутрин пред Нова телевизия вътрешният министър Валентин Радев.

Сигналите на граждани за бегълците до момента били над 100. "30 са по-вероятни. Проверяваме ги всичките", каза министърът. Според Радев сигналът на МВР от миналата година, че Пелов готви бягство всъщност е довел до резултат. "Защо да не е довел? Може би е довел. Той е щял да избяга миналата година. Предотвратен е опитът. Аз няма да си давам оценка дали се справям или не, оценките ги дават нашите партньори, които казват, че се справяме отлично", коментира министърът, цитиран от "Дарик".

Цецка Цачева от своя страна не беше толкова оптимистична за взетите мерки след сигнала. "Имало е специални инструкции за този човек, като се държи сметка и за психологическия му портрет, че това е един изключително комбинативен, опасен лишен от свобода, готов да не изпълни вътрешните правила. Всичко това е било предвидено, но резултатът е плачевен", каза Цачева, също цитирана от "Дарик".

Тя хвърли светлина и над последните поръчки на двамата затворници - единият поискал игра тетрис, а другият бързоварче. В интернет междувременно се появи подписка, която призовава чистачката, гонила двамата затворници, да бъде издигната за правосъден министър. Валентин Радев обаче призова обществото да не се концентрира само върху нея, защото социалният работник Кръстьо също се включил в преследването.

"Не е така с тая чистачка. Не е само тя. Имало е социален работник, Кръстьо се казва. Той бягал по левия тротоар, Пелов стрелял по него, той се скрил зад дърво. И сега всички се съсредоточиха върху нея. Жената е искала да види и тя, защото и тя не можела да повярва, че те са въоръжени вероятно", каза Радев.

Името на социалния работник в крайна сметка се оказа Красимир Кръстев. Цецка Цачева пък обеща да прекара Великден в размисъл дали да награди чистачката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вонави

    17 2 Отговор
    ХОРА,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ СКАНДАЛА С ЧЕЗ!
    Бягството от затвора е удобна маскировка за "Геополитик"-а да отклони вниманието на населението.
  • 2 Киро

    10 0 Отговор
    Значи тези двамата , са ги гонили всички други освен пазачите и полицията...смЕх ,смЕх..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.