Last news in Fakti

30 Януари, 2012 16:01 2 402 1

Оправдаха Ивайло Дражев за измама с милиони

  • ивайло дражев

Затворникът Ивайло Дражев бе оправдан по мегаделото за опита му да източи  общинската фирма „Благоустройствени строежи“ ЕООД и да я фалира, пише бургаският сайт „Бесове”.

Днес сутринта Дражев бе доведен в Бургаския районен съд, където за по-малко от 10 минути състав, председателстван от съдия Диана Ганева, го оправда по всички обвинения за измама в особено големи размери – 3 589 000 лева, за която е изготвил и използвал документи с невярно съдържание.

По време на пледоариите в петък Дражев е произнесъл едночасова реч в своя защита, която трогнала съда. Той бил в отлична физическа форма, леко отслабнал, но не и депресиран от близо едногодишния си престой зад решетките в затворническото общежитие в кв. Ветрен.

Дражев бе обвинен затова, че в периода от 02.10.2008 г. до 20.10.2008 г. чрез управляваните от него фирми – „Интрейд инженеринг” АД, ПФК „Черноморец” АД и „Интрейд груп” АД е внасял в Агенцията за държавни вземания подправени книжа.

В качеството си на управител на дружеството Ивайло Дражев е представил на публичния изпълнител Силвия Тотева запис на заповед, като я е заблудил, че управляваната от него фирма има невзети задължения от „Благоустройствени строежи” ЕООД в размер на 2 750 000 лв.  По този начин, според внесеното обвинение, Дражев бил направил опит да причини имотна вреда в размер на 2 750 000 лв. на „Благоустройствени строежи” ЕООД.

Същата схема той прилагал и при другите фирми, управлявани от него. Чрез ПФК „Черноморец” опитал да причини имотна вреда на „Благоустройствени строежи” ЕООД в размер на 839 000 лв. Този му опит обаче се провалил, тъй като измамата е била разкрита от полицията и Агенцията за държавни вземания.

Двете фирми, чрез които Дражев се е опитал да нанесе имотна вреда на „Благоустройствени строежи” ЕООД са под шапката на „Интрейд груп” АД, а общата сума е в размер на 3 589 000 лв.

Разследването срещу бившия бос на ПФК „Черноморец“ и общински съветник от мандат 2003-2007 г. започна веднага след смяната на общинската власт. През 2008 г. новоизбраният кмет Димитър Николов разпореди проверка в общинската фирма, която вече бе доведена до финансов колапс заради дългото й източване от хора, приближени на екскмета Йоан Костадинов. В крайна сметка се оказа, че нищо не може по безспорен начин да се докаже.

Това е само едно от десетките съдебни дела, които са започнали след спор между Дражев и общината. В момента Дражев изтърпява наказание от 2 години затвор заради катастрофа отпреди 10 години, в която загинаха двама души. Намира се в затворническото общежитие край Ветрен, при сравнително лек режим и скоро ще излезе на свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ СЪМ

    0 0 Отговор
    Веееликия рефрен " За милиони няма закони , за кокошка няма прошка"
    Успех я Живота - драги зрители. !@!%@Я$!