Last news in Fakti

30 Януари, 2012 16:49 1 746 4

Оставиха в ареста брата и сестрата убили бивш любовник

  • зоя чаушева-
  • венцислав петрунов-
  • николай василев

Окръжният съд в Кюстендил постанови постоянна мярка за задържане под стража за 21-годишната Зоя Чаушева и 24-годишния Николай Василев. Двамата са задържани за убийството на 46-годишния Венцислав Петрунов. Съдът се съобрази с искането на прокуратурата, която посочи, че за извършеното престъпление законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Служебният защитник на Зоя Чаушева посочи, че тя има четиригодишно дете и е самотна майка, с чисто съдебно минало, като е съдействала на следствените органи. Другият задържан – Николай, също е с чисто съдебно минало.

Въпреки това те остават за постоянно в ареста. Съдът счете, че на базата на събраните гласни и писмени доказателства, а именно разпит на свидетели, протоколи от оглед на местопроизшествието, протоколи и снимки от местопроизшествието и мястото, на което е изхвърлен преработеният газов пистолет, има основание да постанови за брата и сестрата най-тежката мярка за задържане.

Драмата се разиграла в петък след обяд. Зоя Чаушева примамила Венцислав Петрунов да отиде на „среща” в село Палатово, където Зоя живее със съпруга си, 3-годишния си син, брат си и родителите.

След като отишъл в Палатово с личния си автомобил, Венцислав Петрунов бил свален от колата, пребит и качен отново, но зад волана седнал Николай Василев и потеглил по черен път за съседното село. В колата се качила и Зоя. По пътя простреляли в слепоочието Петрунов с газов пистолет, преработен на боен, и го убили. Колата с трупа братът и сестрата изоставили близо до село Грамаде, община Дупница.

Напръскали автомобила с бензин и го запалили. По този начин искали да заличат следите от убийството. Извървели около километър пеша по черния път и стигнали до автобусна спирка близо до главен път Е-79, там извикали такси. 

Таксиметровият шофьор ги оставил на рампата в Дупница, близо до жп гарата. Веднага след като слезли от таксито, се качили на друго такси и потеглили по Е-79 за село Мурсалево. По този начин двамата градили алиби пред полицията, че в момента на убийството са пътували с таксита.

При разплитането на убийствто се разбрало, че Зоя имала любовна връзка с Венцислав Петрунов, но преди около година решила да сложи край, Венцислав обаче я следял, обаждал й се непрекъснато по телефона. Когато му отказвала среща, той я причаквал, пребивавал я от бой. Два пъти е ходил в дома й в село Палатово, когато съпругът на Зоя отсъствал, тогава я изнасилвал.

Братът и майката на Зоя знаели, но мълчали, защото Венцислав Петрунов, който е бивш затворник, ги заплашвал, че ако съобщят в полицията, ще ги пребие всички вкъщи заедно с 3-годишия син на Зоя. Тя не издържала на тормоза и с брат й скроили план да го убият.

В съдебната зала днес стана ясно, че 21-годишната Зоя е прекият извършител на престъплението - тя е простреляла в слепоочието Венцислав. Тя предварително е режисирала убийството, като е разпределила точно ролите, които тя и брат й трябва да изиграят.

Освен това тя е обмислила последващите действия за прикриване на престъплението, а именно да запалят автомобила с трупа на убития мъж. По-късно е изпратила брат си да проверили дали колата е изгоряла, с напътствия да я запали отново, в случай, че не е.

Постановлението на Окръжния съд в Кюстендил може да се обжалва в срок от три дни пред Софийски апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    0 0 Отговор
    Право е момичето, да го застреля тоя изверг. Няма държава, няма нищо.
  • 2 съдията

    0 0 Отговор
    права е при тия самопризнания ако всичко е вярно съдът трябва да я оневини .
  • 3 Виктор Георгиев

    0 0 Отговор
    Значи не са съобщили в полицията ами са решили сами да го убият кое им е правото ? Затвор не за 20 ами за 200 години трябва за такива хора
  • 4 логобот

    0 0 Отговор
    права е