Last news in Fakti

15 Април, 2018 08:53 1 499 3

Искат 7 години затвор за ученик, отвлякъл дете

  • съд-
  • затвор-
  • дете-
  • изнасилване-
  • отвличане

Ужасяващата случка се разигра в следобедните часове на 18 март м.г.

Прокуратурата поиска 7-годишна присъда за ученика, който се опита да отвлече дете и да го изнасили пред погледите на родителите му.

Припомняме, че на ужасяващата сцена станаха свидетели десетки. Тя се случи на площадка за игра в кърджалийския квартал „Възрожденци”.

Както вече 24rodopi.com писа, момчето с психични проблеми се размина със затвора след като вся паника на детската площадка. Н.Е. опита да отвлече и впоследствие да изнасили 9-годишно момиченце.

Ужасяващата случка се разигра в следобедните часове на 18 март м.г. на съоръжението за игра между блоковете 61 и 62 във „Възрожденци”. Н. Е. се приближил към групата деца и грабнал с ръце през гърба и краката малолетното момиченце. Младежът се затичал с детето към намиращите се наблизо гаражи. 9-годишната започнала да пищи и да вика за помощ. Дядото на детето в това време бил до един от блоковете и се впуснал веднага към нападателя. Н.Е. се спънал и паднал, но продължил да дърпа детето за якето. Момиченцето си мушнало краката под гумите на паркиран автомобил, за да попречи на агресора. В този момент дядото се приближил, а Н.Е. успял да избяга. Малко по-късно той бил установен от повиканите на място полицаи. Пред тях Н.Е. обяснил, че посегнал на детето с желание за съвкупление с него.

Тийнейджърът бил ученик в местно училище и бил освидетелстван с „лека умствена изостаналост”. Той живеел в дома на леля си, която полагала грижи за него от раждането му. Психичното му състояние и миналото, лишено от криминални прояви, дадоха основание на магистратите в Кърджали да дадат условна присъда от 2 години за Н.Е. Наказанието е с 5-годишен изпитателен срок.

От Прокуратурата протестираха присъдата пред Апелативния съд в Пловдив. От държавното обвинение поискаха увеличаване на условното наказание до размер от седем години. Апелативните магистратите обаче потвърдиха решението на Окръжния съд в Кърджали. То може да бъде обжалвано пред Върховния съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    18 0 Отговор
    Абе каква условна присъда? След като не е наред не трябва ли да си живее в институция и да си вихри болните фантазии в рамките на институцията?

    Коментиран от #2

  • 2 Пенислав

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Институция но не и затвор,това не е никакво правосъдие.Не може да осъдиш луд на условна присъда или на затвор,има си психиатрични клиники за тая цел.
  • 3 отвратително

    0 0 Отговор
    Е, да ама Хелзинкски комитет ще тръгне да опява за правата му, че трябва да го деинституционализираме. Освен това като нямаме довършено деяние, всички вдигат ръце. Трябва да се случи лошото, че да се вземат реални мерки у нас.