Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 11:32 1 295 0

Пак закопчаха един от софийските пиромани

  • юлиян ковачки-
  • коли-
  • палежи

Юлиян Ковачки вилня из бар в Студентски град, плаши да го подпали

Пак закопчаха един от софийските пиромани - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа отново един от подпалвачите на автомобили в София Юлиян Ковачки. Този път арестът е за заплахи за палежи.

29-годишният мъж, който преди време беше задържан за опожаряване на автомобили в „Младост“ и „Хаджи Димитър“, този път е хванат от полицаите, докато заплашвал персонала на заведение в Студентски град. Ковачки се напил, вилнял из бара и накрая заплашил да подпали заведението.

След като бил закаран в 7 РПУ, Юлиян изпочупил част от инвентара в ареста. Очаква се днес да му бъде повдигнато ново обвинение.

Ковачки бе задържан на 15 декември. Той е разследван като съпричастен към поредица палежи - на 22, 27, 28, 29, 30 ноември и на 2 декември в кварталите „Младост” и „Хаджи Димитър”, както и за запалването на приемна на районния инспектор на кв. „Младост”-2. Ковачки е криминално проявен, бил е задържан за кражби и хулиганство, за шофиране след употреба на алкохол, осъждан.

На 18 декември Софийски градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки. Според съда – съществуват и трите предпоставки той да остане с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Има достатъчно доказателства за авторство на престъплението, има опасност Ковачки да се укрие, тъй като няма постоянен адрес, и може да извърши друго престъпление, поради факта, че е осъждан три пъти за предишни престъпления.

На 27 декември Софийски апелативен съд освободи от ареста Ковачки. Магистратите го пуснаха поради липса на доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА