Last news in Fakti

18 Април, 2018 10:18 2 632 11

Автомобилът на Иванчева стоял отключен пред Столична община

  • десислава иванчева

Автомобилът, в който вчера са пътували кметицата на столичния район "Младост" и заместничката й, е служебен и е бил ползван от много хора.
Това обясни пред Нова телевизия адвокат Ирен Савова, която представлява заместник - кметицата на район "Младост" Биляна Петрова.

Тя и кметицата Десислава Иванчева бяха арестувани във вторник по обяд от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София.

По неофициална информация в колата на кметицата е бил открит подкуп от 70 000 евро, част от искани общо 250 000 евро, за да бъде издадено разрешително за строеж. Минувачите станаха свидетели как разследващите броят пари на място.

Адвокат Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. "Московска" пред сградата на Столична община. Колата не е била заключена.

"В колата имало много кашони, които били пълни с боклуци. И как уцелиха и е бил изваден точно кашонът с парите. Цялата акция бе прекалено показна, което е напълно излишно. Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо", допълни адвокатката.

По думите й, Биляна Петрова ще да съди държавата за нарушение на човешките права. Снощи тя бе изведена от Спортната палата заедно с екип на Спешна помощ, тъй като след ареста е получила хипертоничен пристъп и се е наложило на място да бъде извикана линейка.

"Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях. Тези жени не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат, за да им съдейства за най-елементарни нужди. През цялото време клиентката ми плачеше от унижение, от това, че има син и майка, която гледа. Беше в доста тежко състояние. Викана е била и Бърза помощ", заяви Ирен Савова.

В 4 сутринта приключили всички процесуални действия.

"Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста", коментира юристът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    20 9 Отговор
    И моят си стои отключен , пари за сега никой не ми е сложил в багажника.😀😀😀

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 2 гост

    27 0 Отговор
    Нали има жива охрана и камери пред общината, нека да видят кой е сложил парите в багажника.
  • 3 321

    18 2 Отговор
    Как пък по една телевизия не казаха, че разрешителните за строеж се издават от главния архитект на СО или на района, а не от кмета.
  • 4 Гост

    9 11 Отговор
    И накрая какво ще излезне, че са виновни органите на реда и трябва още пари да й се дате от парите на данъкоплатеца защото тя е имала син и майка и пракала.. ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 5 Сиромаха

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Търси причината в Тебе !
    Ако се надупи Баба Яга на центъра , Най много някой клошар да се прежали !
    Но ако се надупи Снежанка опашка ще има
    И със сигурност Бой кой да го Сложи Пръв .
  • 6 Пенислав

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    У твоя багажник най-много някой да се.......... изs€рее.
  • 7 Nick

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Ами паркирай пред Столична община, там ги слагат по багажниците, най-добре с комби/баничарка иди :)
  • 8 не търкайте талончета от лотарията

    7 4 Отговор
    Утре паркирайте пред СО оставяйте отворено и чакайте да сложат в багажника едни 60-70 бинки ! Еййй това адвокатите трябва фантастични романи да пишат, оная Колис с нейния Хари Потър пасти да яде !
    Впрочем това не беше Деси Умното, а нейния Аватар, самата Иванчева истинската бранеше на амбразурата една градинка от застрояване през това време.

    Коментиран от #11

  • 9 Иванчо l-ви

    2 4 Отговор
    От цялата работа адвокат Савова ще лапне големите пари.
  • 10 Ттт

    5 6 Отговор
    Ааааааа, и какво стана?
    - Кои ми сра в гащите???
    Абе държавата трябва и адвокати да вкара в пандела, за съдействие на престъпника( лъже показания)
  • 11 САМО ЧЕ ТРЯА ПЪРВО ДА ИМАШ СМЕЛОСТТА

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "не търкайте талончета от лотарията":

    ДА СЕ ОПЪЛЧИШ И СПРЕШ ИЗПИРАНЕТО НА НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЧРЕЗ СТРОЕЖА НА НЕБОСТЪРГАЧИ МОЛОВЕ РАЗПОЛОЖЕНИ В МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА.