Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 15:25 3 447 0

Мечо, Игуаната и Ламята обрали бензиностанцията в Елхово

  • мечо-
  • ламята-
  • игуаната-
  • елхово-
  • бензиностанция

Разкритите са извършителите на въоръжения грабеж на бензиностанция в Елхово, съобщиха от МВР. На 24 януари около 23.30 ч. беше ограбена бензиностанция в индустриалния район на града. Двама мъже, с черни дрехи и маски на главите нахлуха в обекта. Единият от тях заплаши служителя с газов пистолет и отне 15 лева оборотни пари.

Обирът е дело на група от трима мъже, жители на Бургаска област. Това са 27-годишният Ахмед Фалджъ от Бургас, 24-годишният Рашко Димитров от Средец и 23-годишният Димитър Стойчев с. Дебелт с прякори Мечо, Игуаната и Ламята.

Тримата са арестувани на 29 януари, когато заредили газ и бензин за 152 лв. на бензиностанция „ШЕЛ“ в кв. „Победа“ в Бургас, но избягали, без да заплатят. Спрямо Мечо и Игуаната е образувано бързо полицейско производство.

При извършеното претърсване на автомобила, с който са се придвижвали, са открити : 17 боеприпаса за газов пистолет, устройство за заглушаване дистанционното заключване на автомобили (т.нар. „тапа“), два дълги ножа – тип „мачете“ и кози крак, ползван за вломяване на врати.

В хода на разследването е изяснено, че Димитров и Стойчев, заедно с трето криминално проявено лице, са извършили 14 въоръжени грабежа на магазини и бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие през есента на 2010 година. Делото в момента е в съдебна фаза. Предвид правната сложност на случаите обаче, срокът на едногодишното им задържане в следствения арест е изтекъл, поради което мъжете отново са на свобода.

Установено е, че задържаните стоят и зад въоръжения обир на бензиностанцията на Елхово. Като обвиняеми са привлечени Димитър Стойчев и Ахмед Фалджъ. В момента те се намират в елховския арест. Наложена им е мярка за задържане 72 часа. Предстои районният прокурор да поиска постоянен арест. Третият от групата – Рашко Димитров е привлечен като свидетел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА