Last news in Fakti

3 Май, 2018 20:42 4 990 7

Проговори бременната съпруга на заклания в Снягово

  • снягово-
  • ереджеб шабан-
  • айше-
  • мехмед

Шокиращи разкрития направи пред Флагман.бг съпругата на зверски заклания преди година в руенското с. Снягово Ереджеб Шабан. Фаталната Айше, която е бивша жена на убиеца – Мехмед Юсеин, твърди, че заварила Ереджеб да опипва по гърдите голямата й дъщеря. Айше разкри още, че той забранил всякаква връзка на двете й деца с баща им – Мехмед.

„Както съм с жена ти, така ще бъда и с дъщеря ти! Това говореше Ереджеб на Мехмед по телефона. Заканваше се, че ще убие детето, ако се свърже с баща си. Децата се страхуваха, забраняваше им да излизат от къщата! Тормозеше ни, дори не даваше хляб на дъщеря ми. Прибра всички телефони на децата, за да не говорят с баща си”, каза Айше.

Нейните думи се потвърждават и от убиеца Мехмед, който се подразнил от заканите на Ереджеб и така започнал да планира зверството.

Самата Айше е пряк очевидец на жестокото престъпление. Тя спи заедно с Ереджеб в леглото, когато Мехмед забива 18-сантиметров нож в трахеята на жертвата си. По това време жената е в напреднала бременност.

„Събудих се от хъркане. Беше тъмно и не виждах нищо. Опитах се да стана, но не успях, защото бях бременна. Все пак светнах лампата и видях, че всичко е в кръв. Мехмед вече го нямаше. Ереджеб се опита да стане, но веднага падна на земята. Разбрах, че умира! В този момент Мехмед се върна и ми каза: „Тръгвай с мен!”. Аз отказах, защото исках да остана с Ереджеб. Успях да изляза навън и започнах да викам. Тогава Мехмед ме удари по главата и аз паднах”, разказа Айше за фаталната утрин на 24-ти май 2017 г.

Тя е четвъртата жена на убития Ереджеб. Твърди, че нямало да се разведе с Мехмед, ако не била забременяла от друг.

„Живях 10 години с Мехмед. Съжалявам, че се разделихме, но нямах избор. Взех решение, след като забременях от Ереджеб. По това време Мехмед работеше в Англия. Като се преместих в Снягово, вече бях в 7-ия месец. Единственият проблем в брака ми с Мехмед беше, че той играеше комар и затова се наложи да отиде в Англия. Не ме е тормозел, държеше се добре с мен и с децата”, коментира фаталната блондинка.

Докато Айше описваше проблемите с убития, в разговора се включи и жена на средна възраст, която се представи като сестра на Ереджеб. Тя категорично отхвърли твърденията, че брат й е забранявал на децата на Айше да се виждат с баща им.

„Още колко мъже ще се колят заради теб? Всичко им давахме, не искам да говоря за тази! Брат ми няма да се върне, но искам да попитам още колко мъже ще се колят заради нея?”, каза развълнуваната жена, която едва сдържаше сълзите си по време на съдебното заседание.

Самият Мехмед се призна за виновен за зверското убийство. Така той ще отърве доживотния затвор, а присъдата му ще се редуцира с 1/3.

Като частни обвинители се конституираха майката и бащата на Ереджеб, които поискаха по 300 000 лв. кръвнина. Съдът уважи исковете и на двете деца на жертвата за по 100 000 и 60 000 лв.

„Искам поне 30 години да бъде в затвора, за да спим спокойно! Преди имах баща и знаех към кого да се обърна за помощ, а сега при кого да отида?”, попита в залата голямата дъщеря на Ереджеб – Емне.

Прокуратурата поиска 19 години затвор за убиеца. Държавното обвинение подчерта, че Мехмед внимателно е планирал деянието, още преди да се върне в България. Той е подготвил и бягството си след зверското убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    17 2 Отговор
    Циганска работа!

    Коментиран от #2

  • 2 един от района

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тодор":

    турчин е,познавам го лично,беше предизвикан.
    закланият беше гадняр,засичал съм го да закача малолетни

    Коментиран от #4

  • 3 ченге

    5 1 Отговор
    Трябват гета с пропускателен режим
  • 4 Антрополог

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "един от района":

    Че каква е разликата?

    Коментиран от #6

  • 5 Ромул

    2 0 Отговор
    Тука няма турска,циганска,българска работа!Хората вече се побъркаха в тази държава,в която честа и морала са на много ниско ниво.За всичко това сигурно се досещате КОЙ
    е виновен??Облъчването с чалга,телевизия в която плеймейтки ни дават съвети от екрана как да л-апаме и д-хаме,безнаказаност..
    и така до края на България...
  • 6 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антрополог":

    Циганин е всеки мангал,а турчина е циганин мюсолманин.Разликата е голяма! Едните се колят,а другите се удрят с брадви! Едните са с висше образУвание от Факуктета,а другите берачи на чай от СтоЛипиНово! Ама човека щом го познава,значи е турчин :ДДД
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.