Last news in Fakti

9 Май, 2018 16:32 9 547 6

Полицаят Караджов разбрал, че родителите му са убити от ТВ репортаж

  • венцислав караджов

Бившият полицай Венцислав Караджов научил за смъртта на родителите си от телевизията. Той видял репортаж за двойното убийство на ул. "София" , докато го разпитвали в Криминална полиция на ул. "Петко Д. Петков" на 17 май 2016 г. Днес, две години след престъплението, Караджов даде първите си публични обяснения в съда. Това стана по време на делото в Районен съд, по което той има обвинение, че е предоставил оръжие на сина си Алекс и го е учил да стреля и убива, пише trafficnews.bg.

"Никога, по никакъв повод не съм предоставял оръжие на сина си. Обвинението срещу мен бе скалъпено, за да мога да бъда задържан, тъй като разследващите нямаха никакви доказателства срещу мен" заяви ексченгето.

Обвинението на прокуратурата се базира на свидетелските показания на двама съседи, които имали вила на Дедево в съседство с тази на Караджови. През пролетта двете семейства отишли на разходка и според показанията на Петър Стоянов по време на излета Караджов е дал пистолет на малолетния си син да стреля.

В обясненията си Караджов заяви, че по време на разходката Стоянов е вървял много преди тях и изобщо не се е виждал. Хвърлил пиратка и тогава Караджов също решил да се включи в пукотевицата, извадил личния си Глок и изстрелял един пълнител в едно дърво. "казах на Алекс да се дръпне на няколко метра. Жените бяха напред, нямаше опасност за никого" обясни той.

В последствие Петър Стоянов се върнал и Венцислав се пошегувал, че синът му е голям стрелец и е показал стрелбата по дървото. "Г-жо съдия, просто си направих майтап. Ръцете на синът ми са като от кашкавал. Ние не му даваме в къщи домати да реже, камо ли оръжие. Глокът е тежък пистолет и той физически не може да произведе изстрел, камо ли да групира 8 куршума в радиус от 20 сантиметра" заяви подсъдимият. Той каза, че това може да бъде извършено само от професионалист, какъвто е той.

По делото бе приета и експертизата на двама съдебни лекари, които са правили тестове на момчето. Те го описаха като затворен, неконфликтен , добронамерен, без лидерски качества, тийнейджър. Според тях бил интровертен и доста тревожен. Специалистите отчитат нулева агресия у него.

"Преди години Алекс имаше проблеми, получаваше припадъци, лежа в болница. лекарите така и не установиха каква е причината за това. Но ние много го пазехме. Той е много добро дете, учи, хобито му са електронните игри. Всички познания, които той има върху оръжията са от тези военни игри. Той различава марки, модели, знае характеристиките на оръжията, които се използват там. Знае как се стреля. Но интересът му е съсредоточен изключително върху виртуалните оръжия, никога не се е интересувал от истински пистолети" заяви Караджов.

Той разказа в подробности как е бил арестуван и какви нарушения са извършили тогава криминалистите и тогавашното ръководство на полицията. На 17 май 2016, докато разтоварял с гражданин пред Икономическа полиция, към него се приближили началникът на Трето районно и няколко полицаи. Помолили го да ги придружи в сградата и да си даде оръжието. Караджов попитал да не се е случило нещо със семейството му, но те го успокоили, че няма проблем. Полицаят оставил чантата с пистолета в собствената си каса, а час по-късно бил отведен в Криминална полиция. "Разследващият Захари Клинков се опита да води беседа с мен, а аз го попитах в какво качество съм там. Все пак съм полицай и много добре знам какви са правата ми. Казах им, че ако съм обвинен в него, да ме разпитват в просъствието на адвокат" сполня си Караджов.

Всъщност той се свързал с адвокат си Зоя Тошкова още докато бил в Трето районно, тъй като поведението на полицаите му се сторило много подозрително. "Вече бях подложен на полицейски тормоз от тогавашния зам. директор Георги Георгиев. Той беше пуснал рапорт срещу мен и назначиха проверка. Аз също пуснах рапорт с множество нарушения, които Георгиев е извършен, но го покриха. Той имаше сериозни позиции в Окръжна прокуратура. След това бе образувано досъдебно производство по жалба на баща ми и ми бе отнет достъпа до класифицирана информация и служебното и лично оръжие. Бях на косъм от уволнение. Но успях да оцелея и проверката установи, че не съм извършил никакви нарушения. Но знаех, че искат да се саморазправят с мен и да покрият нарушенията на Георгиев. Затова когато видях как се държат полицаите , разбрах че пак ще се опитват да ми спретнат нещо и потърсих адвокат" обясни Караджов.

"Г-жо съдия, представете си как е проведено разследването, след като сигналът за убийството на родителите ми е получен в 16.30, а в 17 часа зам. директорът Георгиев вече е бил разпоредил да ме осигурят. За 15 минути как може да бъдат изведени версии и да има заподозрян? Това говори за свръхестествени способности или за пълнен непрофесионализъм" заяви подсъдимият.

Докато го разпитвали, той видял по телевизията репортаж за убийството на родителите му Цветан и Божура и заявил, че повече няма да говори без адвокат. Междувременно съпругата му Каля сие обадила и му казала, че полицаите са отвели нея, синът им и майка й за разпити. "Беше след полунощ. Излязох на коридора и започнах да крещя "Алекс, Алекс". След малко го видях да идва заедно с директора Христо Разсолков и инспектор от ДПС. Беше много травмиран, трепереше, тресеше се, каза ми че той им разказва за игрите, а те му показват истински оръжия и го разпитват за тях" спомня си Караджов. Той попитал Разсолков защо тормозят детето, а директорът наредил да бъде арестуван.

Според него заповедта му за задържане е фалшифицирана, тъй като той реално бил арестуван в първите часове на 18 май, а не в 17.15 както е записано в първата заповед за арест. На следващия ден получил мярка за нетклонение "задържане под стража" по обвинението за предоставянето на пистолета на малолетния Алекс Караджов, а две седмици по-късно се сдобил и с втора мярка за двойното убийство.

Делото е на финала си, но съдията не го обяви за приключено, тъй като една от справките, изпратени от Второ районно, касаещи оръжието на Караджов е била поправена с черно мастило. Съдията изиска нова справка, а на 6 юни се очаква да започнат пледоариите на обвинението и защитата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зари

    7 1 Отговор
    Интересно ,изменчива е психиката на г-жа Зоя Тошкова......:)
  • 2 azko

    35 0 Отговор
    Много дълга статия.Не я четох до края,но относно това да дадеш на сина си да пука по разни дървета и кутии в гората не виждам проблем.Едно време като 7-8 годишен и аз съм пукал с ТТ-то на баща ми,ко да не съм станал престъпник?
  • 3 крюшо

    6 5 Отговор
    сега да върти диференциала...върти ,сучи!типично!
  • 4 vasik atanasova

    3 5 Отговор
    много писано нищо не разбрах

    Коментиран от #6

  • 5 Дионтей

    7 1 Отговор
    Нищо чудно и да са му скроили шапка.
  • 6 Петко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "vasik atanasova":

    За да разбереш се иска акъл,който го няма не разбира нищо.