Last news in Fakti

18 Май, 2018 08:25 3 504 6

Пелов писал до медии, президент и омбудсман, но не и до МВР

  • затвор-
  • владимир пелов-
  • писмо

Престъпникът не разкрива как се е сдобил с пистолета

Избягалият затворник Владимир Пелов е изпратил писмо до президента, омбудсмана и bTV. За получено такова писмо съобщиха и от "Нова телевизия".

Припомняме, че Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април.

В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга.

Пелов не посочва как се е сдобил с оръжието, но твърди, че не е искал да нарани никого.

Дори, когато стрелял по надзирателя, гледал да не го уцели. В писмото си Пелов твърди още, че не е извършил нито едно от престъпленията, по които е обвиняем и осъден.

Пред bTV синът му Владимир Стефанов потвърди автентичността на писмото.

"И да пише писмо и да не пише, ще го хванем", коментира вътрешният министър Валентин Радев за Нова телевизия.

Писмото е с дата 7 май, пуснато е с марка от Каварна, но е с клеймо София. Има и адрес на подателя. Ботевград, ул. "Ал. Батемберг" 21. Там всъщност е домът на Владимир Пелов.

Нова телевизия се допита до отдел "Разследване" на столичната полиция дали писмото е истинско.

"На първо място ще бъде изследван почерка и дали е и дали самия адресат, писател, тоест е съставил това писмо или е под негова диктовка или някой друг го е написал", каза началник - отделът Стойно Цветков.

"Може някой от тях да е сътворил това писмо, може и някой близък например да го е написал под тяхна диктовка и да го е пуснал", заяви началник Цветков.

В писмото пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството, не било с цел да убива. Не се казва как се е сдобил с него. Засега почеркът на писмото говори, че авторът му е бил нервен и притеснен. Данните за Пелов и Колев са, че все още са заедно. Чрез писмото се праща сигнал до институциите. В него се твърди, че отстраненият зам.-директор на затвора Анатолий Борисов покровителствал разпространение на дрога зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    8 1 Отговор
    Брей, брей! Ще се изследва! А защо "ще" - не е ли приоритет на МВР?
  • 2 Бесен Язовец

    3 7 Отговор
    За такива като тоя на снимката само Белене 1957 г.
  • 3 Илиян

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "И да пише писмо и да не пише, ще го хванем", коментира вътрешният министър Валентин Радев за Нова телевизия.
    За кое ще ги хване........тоя и въшки от проститутка не може да хване!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Тия мвр министри нещо им е трудно

    11 0 Отговор
    хаха двама си прават пиш..а с цялата държава,яко оставки трябват тукс
  • 5 мевере

    11 1 Отговор
    защо не е писал до МВР можем всички да се досетим
  • 6 Радев сам не си вярва

    4 1 Отговор
    "И да пише писмо и да не пише, ще го хванем", коментира вътрешният министър Валентин Радев за Нова телевизия.
    Ще го хванете за макарите. С извинение. Така се бяга от затвор без план за излизане от страната веднага. Кой малоумник ще избяга и ще чака да го хванете ? А ако е невинен и потърси убежище и друга държава и поиска независимо разследване и се докаже че не е виновен ? Тогава какво ? Дали магистратите набутали го в затвора ще понесът наказание ? Или ще кажат "ами случва се не сме безгрешни". Нито го познавам нито съм му адвокат. Но ми е смешно че Радев говори без да мисли. Не сте ли го хванали първите 24 часа пишете го бегал. Хората от Алкатраз бягаха и не ги намериха наще сополивци ще го намерят.