6 Юни, 2018 20:18 16 681 15

Психологът, работил с Пелов: МВР стана за смях

  • владимир пелов

Логично беше да ме потърсят по случая с бягството на Пелов, но това не е практика. Леко съм изненадан, че той се е укривал в Ботевград. Смятах, че по-скоро ще страни от родното си място, тъй като там ще го търсят. Това каза психологът Росен Йорданов, който е създал профила на избягалия затворник Владимир Пелов, в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„При всички положения издирването е оперативна работа, която изисква дълбок анализ в много посоки. Това изисква работа на тъмно и на тихо. Не съм сигурен, че близките му не са били поставени под наблюдение. Част от хората, ангажирани със случая са много сериозни полицаи. Възможно е да е имало инцидентен развой“, допусна експертът.

Той припомни, че първия път, когато Пелов е избягал, е бил открит при близки роднини.

„Добре, че тогава всичко се разви мирно и тихо. Оперативната информация не значи надеждна информация. Първият път допускахме, че той ще се свърже с майката. Екипът, който работеше тогава допусна, че той ще се свърже с близки роднини. Когато стана стрелбата в сарафското бюро имаше допуснати твърде много грешки, включително и от окръжния прокурор“, каза Йорданов.

„Смятам, че той е доста екстравертен като типаж и доста находчив като поведение“, разясни психологът, който най-добре го познава.

На въпрос дали не е имало пропуски на разследващите, Росен Йорданов заяви: „Проблемите в затвора са много стари и служителите там работят в ужасни условия. В известна степен МВР стана за смях, защото това не е първият случай, в който са надхитрени и припомни случая с престъпниците, взривили банкомат.

Радостно е, че в момента стават по-малко престъпления. Лошото е, че МВР не се модернизира, а си остава като манталитет и концепции, една закостеняла система. Лично на мен ми е мъчно от този факт. Манталитетът, който се насажда там е фатмашки. Има абсолютно излишни дейности, от който можем веднага да спестим 20% от бюджета. Определено МВР не си свърши работата по този случай. Такъв случай обаче не бива да се използва за причина за искане на оставка. Причините не са персонални, а системни“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    25 0 Отговор
    "...абсолютно излишни дейности, от който можем..."

    Ех, език мой, враг мой!
  • 2 Борката

    50 1 Отговор
    "Манталитетът, който се насажда там е фатмашки." - Напълно съм съгласен с психолога, защото и аз съм работил в тази система. Голяма част от работещите са бивши военни или завършили военни училища и си го карат все едно са в казармата.
  • 3 Моамар

    18 22 Отговор
    Този мургав и промазан левент на снимката вече няколко пъти го гледам по телевизиите и прилича по-скоро на плейбой-комунистическо синче-баровец от 80-те отколкото на психолог, явно е колко добре е помогнал на Пелов
  • 4 и ти ЛИ

    13 11 Отговор
    се опитваш да яхнеш вълната ?
    лесна Популярност и бързи пари !! , защо не??
  • 5 ПФЮ

    24 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Манталитетът, който се насажда там е фатмашки. Да това е голямата истина за МВР за съжаление. Отделно хаусът кой какво прави и защо го прави, един куп дублиращи дейности, отчитане на некакви виртуални резултати като големи успехи и пр. и пр.
  • 6 Василев

    13 12 Отговор
    Селяни, ако Пелов се бе родил преди 160 години, щеше да бъде прославен воевода и поборник за свобода и правда. Какъв би бил тогава Бойко Борисов, а селяни?
    Агент Филип Тотю. ЦРУ!

    Коментиран от #14

  • 7 АНОНИМЕН

    21 5 Отговор
    А БЕ НЕЗНАМ ,АМА НЕ РАЗБРАХ КОЛКО ОПАСЕН Е ПЕЛОВ И ЗА КОГО ,ЩОТО ЗА ТОВА ВРЕМЕ ПРЕЗ КОЕТО СЕ УКРИВАШЕ ,НЕ ПЕЛОВ ТРОШИ КОЛИ ,НЕ НАПРАВИ НИТО ЕДНО УБИИСТВО , ИЗНАСИЛЕНИ НЯМА ,АЛО ИЗМАМИ СЪЩО , З ПИСТОЛЕТА , А ДАЛИ Е НЯМАЛО И ТРЕТИ ,ДОКЪДЕ СТИГНАХА ,ЕДИН ОТ ДРУГ ДА СЕ СТРАХУВАТ , И КОЙ ГО УБИ , ЕЙЙЙЙ ТОЛКОВА НЕ ИМ ВЯРВАМ , А БЕ МНОГО СА РАЗТРЕВОЖЕНИ ЗА МАРТО БЕ -ЗАЩО ЛИ? И КОЙ ПРАТИ МАРТО ПРИ ПЕЛОВ И МЯСТОТО Е ХРАСТИ ,ТЪМНО ,КАНАЛ , БЕЗЛЮДНО И КАК ТАКА ТОЧНО ТОГАВА НЯКОЙ Е ЗВЪННАЛ , ТОЗИ ЯВНО Е ГАДАТЕЛ И Е ЧАКАЛ ДА СЕ ОПУШКАТ И ДА СЕ ОБАДИ ЗА УБИЙСТВО И РАНЕН , СЯКАШ Е ЗНАЕЛ ,КОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ ГРАЖДАНИН ЩЕ СЕ ОЗОВЕ ТАМ ,АЗ НЕ ВЯРАМ НА НИКОГО , ПОЧНЕ ЛИ ЧОВЕК ДА МЪНКА -ЛЪЪЪЖЕЕ
  • 8 Къртев 🐓

    26 1 Отговор
    Дааа, а в същото време им плащаме не малко и на всичко отгоре си плащаме и СОТ. Какъв е извода?
    Някои в МВР блажат яко за сметка на националната ни сигурност, така е в здравеопазването и образованието. Браво на политиците, изпълняват мисията '' затрии България'' успешно!
  • 9 Боже пази България

    15 4 Отговор
    Пелов е раздавал правосъдие.......Дали пък не заслужава почитание от нацията,както Левски и Ботев ????????

    Коментиран от #13

  • 10 Gost74

    16 1 Отговор
    От МВР са заети да дебнат като плъхове в храстите с камери и радари....Не ги винете -това са силите на мишлета...фото - плъхчета.
  • 11 🐓🐓🐓

    3 2 Отговор
    Що ни занимавате с некви престъпници?
  • 12 МАГ

    4 1 Отговор
    Логично беше да ме потърсят по случая с бягството на Пелов, но това не е практика. Леко съм изненадан, че той се е укривал в Ботевград. ---ЩОМ И ТИ СИ ИЗНЕНАДАН ЗНАЧИ НЕ СА СГРЕШИЛИ, ЧЕ НЕ СА ТЕ ТЪРСИЛИ ...........
  • 13 анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Боже пази България":

    Е и у мрежи колко невини човешки живота отне този пелов
  • 14 анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Василев":

    Ние сме селяни а ти какъв си този Владимир пелов е един боклук за мен за теб може и да е господ добре че се намери един смел човек
  • 15 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    ,,МВР стана за смях"
    Че КОГА мвр и малоу/мниците в него със завършен 1-ви клас не са били за смях???
    Родното мвр виииинаги е било само по себе си виц в три букви.
    Траги-комедия в зависимост от перспективата.
    Тъпи и празни погледи.
    Ти му говориш,опитваш с добро,опитваш с лошо,обиждаш го,то гове/дото стои,гледа те с празен поглед и болезнено за него и околните симулира умствена дейност.
    Разбира се, има и изключения,но системата по абсолютно никакъв начин не им дава шанса да изплуват.