Last news in Fakti

7 Юни, 2018 20:31 5 122 9

Пътят на бегълците Пелов и Колев

  • владимир пелов-
  • радослав колев-
  • софийски затвор-
  • бегълци

Те се крили в барака високо в планината край Своге, полицията проверява едва ден след сигнала

Все по-ясен става и пътят на бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев в последните два месеца. След бягството от затвора двамата рецидивисти са успели да се придвижват без проблем до различни места.

Последно те се крили в апартамент в Ботевград, който е на няколко пресечки от мястото, където Владимир Пелов беше убит. Следите на Радослав Колев засега се губят.

Преди да отидат в апартамента обаче двамата затворници се крият в старото крило на болницата в града, съобщава бТВ.

Убежище за бегълците е било и село Огоя, община Своге. Няколко дни след бягството излезе информацията, че затворниците може да са именно там, но полицията тогава не ги откри.

Първото скривалище на двамата бегълци, за което има информация, е постройка високо в планината край село Ябланица, отново в община Своге.

Там са ги видели двама младежи, които забелязали, че от барачката, собственост на баща им, излиза дим. Именно този дим е издал бегълците.

„Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас! И питат: „Момчета, какво правите тука?” Ние обясняваме: „Отиваме за див чесън” „А, добре, добре, не се бойте!”, казват ни. Ние им казахме, че не се притесняваме, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме... при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо пистолет, но нищо не стана”, разказва едно от момчетата.

Момчетата успяват да отидат при баща си и звънят в МВР. Два часа по-късно за проверка на сигнала идват полицаи, но се качват в планината едва на следващия ден.

„Показахме им къде трябва да се качат, но нямаше възможност – не бяха облечени подходящо, нямаха джип и седяха с нас и чакахме полицията...”, разказва момчето.

По същото време до колибата пристига джип, в който вероятно се качват Пелов и Колев и бягат.

Какъв точно е бил пътят на Пелов и Колев след това не е съвсем ясно.

Колев се издирва и сега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аууууууу

    51 2 Отговор
    И тия негодници ,полицайте,искат заплати? Няма по негодна и малоумна полиция от нашта. Аз не знам кой са хванали, само некой и друг циганин, откраднал некоя кокошка. Смешници
  • 2 ха ха ха

    30 1 Отговор
    От btv явно са по-информирани от полицията. Предполагам, че мъртвият Пелов си говори с тях по темата с бягството..., че ако сведенията им са от полицията, смятайте на тия тумбаци, които са знаели къде са бегълците, колко не им пука и не им се работи! Жалка история.
    Апропо, някои дали е чувал или чел някъде какво се случва с доктора, където гръмна циганския плъх? Медиите потулиха случая...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АНОНИМЕН

    13 0 Отговор
    АМА ГОЛЕМ РЕЗИЛ СА ТИЯ ПОЛИЦАИ , ЗНАЧИ МОМЧЕТАТА МОГАТ ДА ХОДЯТ ДО КОЛИБАТА ,БЕГЪЛЦИТЕ СЪЩО ,И НЕСТИГА ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ ОТИВАТ ЕДИН ДЕН ПО -КЪСНО СЛЕД СИГНАЛА АМИ И НЕПОДГОТВЕНИ ,БОЙКО ЗА ЕДИН ТАКЪВ БЕШЕ ВДИГНАЛ ЦЯЛАТА ЖАНДАРМЕРИЯ ,И ЦЯЛАТА РАБОТА НЕ СА ИМ ТРЯБВАЛИ ЖИВИ , И ИМ СПРЕТНАХА ЕДИН ЕКШЪН ДА СЕ ИЗПОТРЕПЯТ ИНАЧЕ ДВАМА ГАНКСТЕРИ КОИТО СЕ МРАЗЯТ НЕОЧАВАМ ДА ПОЧНАТ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТ
  • 5 Робот

    14 0 Отговор
    По всичко личи, че милицията, не само не ги е търсела, но и зорко ги е охранявала!
    Не случайно ги освободиха от затвора и само чистачката не беше в час.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    До "Робот" № 5 !
    Предлагам : Да бъде уволнена немедлено и ако Прокуратурата прецени - разстреляна !
  • 8 боко 3

    6 0 Отговор
    Двама човека направиха за смях цялата държава заедно с всичките и силови структори и ресурси...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.