10 Юни, 2018 11:03 1 709 3

Върнаха в Германия заподозрения за убийство на 14-годишна

  • висбаден-
  • сузана-
  • германска тийнейджърка-
  • ербил

Тялото на издирваното от над две седмици момиче Сузана бе открито тази сряда

Иракският кюрд, заподозрян в убийството на 14-годишно германско момиче, е бил екстрадиран в Германия, за да бъде съден там. Това съобщи за ДПА кюрдски източник пожелал анонимност.

Според източника заподозреният е бил качен на самолет на летището в Ербил, главния град на Иракски Кюрдистан, и в 16,30 ч. местно време е отлетял за Франкфурт. Засега няма официално потвърждение от кюрдските власти.

По-рано днес представител на местната полиция заяви, че заподозреният ще бъде съден в Иракски Кюрдистан.

Германският канцлер Ангела Меркел осъди "отвратителното" убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

"Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Тялото на издирваното от над две седмици момиче Сузана бе открито тази сряда в гориста местност край град Висбаден. Аутопсията е показала, че Сузана е станала жертва на тежко сексуално престъпление, а смъртта ѝ е настъпила вследствие на душене. Редица политици вече изразиха възмущението си от жестокото престъпление, отбелязва "Дойче веле".

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия. Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Poliz

    5 0 Отговор
    Вън на всиски ТАРАНБУКИ Черни
  • 3 ЗайоБайо

    0 1 Отговор
    Леко продължение на статията:
    Депутат на Алтернативата призова за минута мълчание в бундестага, която беше няколко пъти прекъсвана от председателката Клаудия Рот. Типично поведение на представител на зелените.
    На Меркел и е все тая, за Шарли Ебдо взе веднага самолета за Париж, за немски жертви ту с едно бог да прости, ту без