Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 12:35 11 650 7

Вдовицата на Самоковеца пак в съда

  • ангелина димитрова-
  • косьо самоковеца
Вдовицата на Самоковеца пак в съда - 1
Снимка: БГНЕС

Делото срещу вдовицата на Косьо Самоковеца Ангелина Димитрова започна в Софийския апелативен съд днес. Магистратите ще решат до месец дали процесът срещу нея да започне отначало.

През май 2010 г. Състав на Софийска градски съд я оправда на първа инстанция по обвиненията за пране на пари и контрабанда на стоки за около 700 хиляди лева през митниците на летище София и Горубляне.

Делото срещу Димитрова продължи на първа инстанция около година и половина, като през това време й бяха запорирани сметки и имоти. С решението си съдът нареди около 180 000 лева от блокираните пари на вдовицата на „картофения бос“ да се преведат по сметките на НАП, тъй като се дължат като данъци.

От прокуратурата са протестирали решението на Софийски градски съд (СГС), който при вземането на решението си се е позовал на житейската логика, според която жените в повечето случаи може и да не знаят за дейността на мъжа си. Освен това при произнасянето на присъдата съдебният състав не се е мотивирал достатъчно.

От прокуратурата настояват делото да бъде върнато, като бъде назначен нов състав на СГС. В случай че това не стане, от държавното обвинение призоваха да бъде наложена нова присъда.

Адвокатът на Ангелина Димитрова - Ина Лулчева коментира, че с този процесът се отклонява вниманието от същинския въпрос.

По повод житейската логика тя запита: „За коя дейност е трябвало да знае Ангелина Димитрова - да знае за обществената клюка, защото докато Константин Димитров в жив, срещу него разследване няма?"

Тя призова съдиите от САС да оставят без уважение протеста на прокуратурата. Самата Ангелина Димитрова не пожела да говори, като се присъедини към казаното от адвоката й.

Димитрова е вдовица от 6 декември 2003 г., когато Константин Димитров-Самоковеца бе разстрелян в Амстердам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мато

    1 1 Отговор
    tova e samokov ko da se pravi
  • 2 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    Ама помнишли старата чайна пред писта"червено знаме"...........началото,ти коя си!

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иракли Иракли":

    @2 debre kvo se panesh tolkova .ako Kosio beshe jiv shteshe li dasi tolkova smel.are spoko.
  • 4 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    СОТО ГРАНДЕ,той е рикшата на играта ,ти СОТО ГРАНДЕ ходил ли си
    някога в БОРОВЕЦ ТАМ Е РАЗКОШНО .Уникално удолствие е да пиеш чай с коняк"ХЕНЕСИ"на старата чайна пред писта"червено знаме"

    Коментиран от #7

  • 5 техтср

    0 1 Отговор
    Тва на снимката на траверс прилича. Тоя нарко търговец не е можал по хубава жена да си намери
  • 6 МАЗЕН ИНТРИГАНТ ОТ ПАРЛАМЕНТА

    3 0 Отговор
    В БГ КОГАТО НЯКОЙ МАФИОТ СИ ОТИДЕ ЧАК ТОГАВА ЗАПОЧВАТ ДА ГО ПЛЮЯТ И ДА МУ ВАДЯТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ А ДОКАТО Е ЖИВ ГО ОБИКАЛЯТ КАТО ХИЕНИ СВАЛЯТ МУ СЕ И МУ СЕ ПОДМАЗВАТ САМО И САМО ДА ДОКОПАТ НЯКОЙ ЛЕВ БИЛО ТО ПАРТИИ БИЛО ПОЛИТИЦИ ЧЕ И ПОЛИЦАИ РАЗБИРА СЕ !!! СМЕШНА КАЛТАШКА ДЪРЖАВА !!!
  • 7 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иракли Иракли":

    @4 da hodil sam v Borovec i to ne vednaj.kakvo tochno te interesuva.