20 Юни, 2018 11:50 9 531 18

Клошар обикаля с 13 бона, обраха го

  • столипиново-
  • клошар-
  • обир

Обирът е станал в Пловдив

72-годишен мъж е бил нападнат и обран край река Марица в Пловдив. От него са задигнати близо 13 хиляди лева, долари и евро, съобщи "Трафикнюз"

Посегателството е станало на булевард „Марица-Юг” до Изгрев преди няколко дни. Дядо Георги е бездомник. В петък обичайно се навъртал в района, когато две деца от ромски произход го настигнали с колелетата си. Едното го бутнало на земята и му извило двете ръце. Другото хлапе запушило устата му, за да не вика и го преджобило.

В единия джоб, в плик, децата намерили банкнотите, взели ги и избягали към "Столипиново". Хора, забелязали дядо Георги на земята, викнали полиция. Пред полицаите той заявил, че това били всичките му спестявания.

Бездомникът живее в съборетина до бившият завод СМК. Навърта се в района, събирайки стари железа и хартия.

По случая е започнало разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    30 23 Отговор
    Хайде, хайде, 13бона в джоба в наелонов плик, а той предава хартия и желязо, за да се храни. С тези пари може да си наеме стая за 10г., пак да си предава желязо, ама да спи по пейките и да очаква, че няма да го оберат циганетата, е няма как.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Хасан ибн ал Парцал

    80 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    В столюпиново всичко е възможно !!
    Само Напалм върши Работа !!

    Коментиран от #16

  • 3 Жоро

    53 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Коментарът ти ме подразни. Гледаш и съдиш от собствената си камбанария. Този човек със сигурност има друго светоусещане. Хората от това поколение нямат вяра на банките. Със сигурност и разсъдъкът му е леко замъглен. Можем да го обвиним в какво ли не, че сам си е виновен, да не повярваме и тн, но реално той е жертва. Жертва на системата, жертва на прехода, а сега жертва и на мургавите ни събратя, за чиято интеграция се наливат толкова пари. Жал ми е за човека. Аз лично плащам прилични данъци и правя дарения на църквата. Много ми се иска да вярвам, че държава и църква се грижат за хората изпаднали в подобно положение... По грижата за слабите се познава колко цивилизовани сме...

    Коментиран от #5

  • 4 Диди

    17 10 Отговор
    Всеки сам избира живота си.Половината клошари са здрави и прави но мързеливи.
  • 5 гост

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Напълно съгласен съм, че този човечец е жертва. Ако той иска може и на врата да си ги закичи и така да ходи навсякъде, никой няма право да му ги отнема, камо ли насилствено.
    Може и да е добре човека, може и да не е добре. Това което казвам, е че ако си здравомислещ и имаш 13х.лв в джоба няма как да си бездомник. Все едно бабите които хвърлят пачки през терасите, а в същото време са на социална кухня, ами едното не се връзва с другото. Парите са средство, което трябва да ти помага да оцеляваш в този неприятен и материален свят и това, което му се е случило е очаквано понеже се е разхождал като пиле сред стадо алигатори.
  • 6 Адолф

    36 0 Отговор
    Aз затова циганетата ги ритам като футболни топки стига да ги докопам че са много бързи мамицата им
  • 7 гост

    17 5 Отговор
    С 13 хиляди , спокойно може да си купиш прилична къща с двор за 3000/4000лв във някое по затънтено село , да си купи животни ,и даже ще му останат половината за черни дни. Не мога да разбера такива хора , под бездомник разбирам да нямаш дом и пари за храна , а не да се разкарваш със 13 бона в джоба и да спиш на улицата.

    Коментиран от #8

  • 8 гдфад

    7 13 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    няма как да ги разбираш такива хора защото си ограничен както всички останали граждани....
  • 9 baysando

    10 2 Отговор
    Не пише на колко са били циганетата, но вероятно на 9-10 години. От много малки са научени първо да крадат, ако остане време след години и да пишат. А клошара е можел да си купи дрехи и селска къща но така си е избрал
  • 10 ддддд

    10 2 Отговор
    ето това е държава.......всеки бездомник с 13000лева джобни
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Stefko 88

    4 1 Отговор
    С тези пари може да си купи покрива над главата в някое забито село в балкана и да не клошарства. Този човек просто явно има психически разстройства. Не може да се грижи за себе си сам.

    Коментиран от #17

  • 13 Георги Колев

    4 0 Отговор
    Живееш в съборетина...събираш желязо и хартия...дрипав и с джобни хиляди....
  • 14 ???

    6 3 Отговор
    Евала на циганетата,размножават си се ,държат си се, а българите от много мислене сме на изчезване.Така му се пада на тоя дърт чешит,в пловдив познавам много такива,от много сметки накрая са без деца,а имотите им ги обсебват..и нищо,на моменти искам да съм циганин защото знам че поне имам някъв гръб ,паи ще си правя квото искам
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Берк Али

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан ибн ал Парцал":

    Познавам човек който има 100 кв. апартамент в центъра на града и около 50,000лв и живее като клошар и лошото е че е само на 38 години наскоро и майка му почина.Човека нито има проблеми с алкохола дори цигари не пуши
  • 17 pompev

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Stefko 88":

    Stefko88, в Пловдив има работа,ходи по варелите и събира-там къде ще ги направи 13000 лева ,ти май не мислиш
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.