Last news in Fakti

13 Юли, 2018 17:18 3 778 11

Студент по право разбил банкомата в Пловдив

  • банкомат-
  • пловдив-
  • грабеж

До 15 г. затвор е присъдата

В момента Районен съд – Пловдив гледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Евгени Н., предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е роден през 1996 година в Молдова. Спрямо него е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 ал.2 вр. ал.1 т.3 пр.1 т.4 пр.3 и т.5 вр. чл. 194 ал.1 от НК, извършено на 7.07.2018 г. Tой е студент по право.

Той учел втора година в юридическия факултет на университет в столицата на гагаузката автономия в Молдова Комрат. Именно и защото се определя като гагауз, Евгени не знаел молдовски. Това стана ясно в районния съд в Пловдив, където прокуратурата поиска младият чужденец да остане за постоянно в ареста.

„Няма къде да бягам. Нямам лични документи и не виждам смисъл от задържането ми под стража. Мога да наема квартира в Пловдив, в която да живея заедно с родителите ми. С майка ми, която пристигна от Молдова в Бургас. Затова моля да не бъда задържан под стража. Нямам намерение да се укривам. Искам да ме пуснете вкъщи”, заяви пред районния съдия Георги Гетов обвиняемият Евгени Недялков. Той бил арестуван на автомивка в Бургас, където щял да измие следите от извършеното престъпление в Пловдив. Заедно с него била сънародничката му Анна Сърбу, която е придружавала Евгени и брат му Михаил при „пътуванията” им из страната. Тя е разказала на разследващите къде Евгени и съучастникът му са изхвърлили дрехите, с които са били облечени по време на обира. Казала е и къде, след взрива на банкомата, са захвърлили откраднатите номера на голфа, с който в онази вечер са се придвижвали.

В автомобила голф четворка разследващите намерили отломки от стъкло и пластмаса. Във втората кола, с която се придвижвали чужденците, били открити обгорени банкноти на стойност 210 лева. Разследващите успели да проследят пътя на едва 88 000 лева от обраните от банкомата 215 000 лева. Анна Сърбу била заснета от охранителни камери в чейнч бюро как обменя 88 000 лева, след което следите и на тази сума се губят. Обменените пари им били дадени, за да купят от България кола, казал Евгени пред разследващите. Самият той получил, за да свърши тази работа с покупката на автомобил, 500 лева, обясни неговият служебен адвокат Весела Нажар.

Малко преди Евгени да бъде закопчан, брат му Михаил напуска България. Приятелката им Анна е само свидетел по делото, като била дала пълни показания пред съдия. Пред съдия Гетов прокурорът по делото Румяна Калеева – Зайкова представи справка от молдовската полиция. От документа става ясно, че срещу Евгени в родината му имало водени 4 наказателни производства, едното от които било прекратено. По време на мярката си за неотклонение Евгений Недялков поиска да се запознае с веществените доказателства в разследването и получи разрешение да го направи, като внимателно и с помощта на преводач разгледа документите и снимките в кориците на делото. Районният съд остави за постоянно зад решетките 21-годишния Евгени Недялков, което определение не е окончателно и може да бъде обжалвано.

За извършеното от него тежко умишлено престъпление НК предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. Начинът, по който е извършено деянието, чрез специален начин – чрез взрив, и високата стойност на инкриминираните вещи – сумата от 215 050 лева, очертават извършеното от него деяние като такова с изключителна висока обществена опасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прУстакоФ

    11 0 Отговор
    Явно студентът по право кривнал от правия път.......
  • 2 Роман Дизел

    5 0 Отговор
    От университета Робин Худ.
  • 3 Orthodox

    6 0 Отговор
    Завалията е нямал пари да си прати семестриалната такса...

    Коментиран от #4

  • 4 Orthodox

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Orthodox":

    "да си прати" да се чете "да си плати"
  • 5 Бай Ганю

    0 0 Отговор
    Малко му е рано.
  • 6 Кикимора

    7 2 Отговор
    Боже ,какви отрепки се разхождат в България ,направо сме разграден двор! Ще сънувам кошмари!
  • 7 1бе

    6 0 Отговор
    Тоя бързо е разбрал че е по на сметка да си престъпник
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мъка,мъка....

    3 0 Отговор
    Аз си мислех че само в България се учи това ,,право "което на нас ни излиза на ,,криво.Ами то Молдовците и те са много зле от такива ,,правораздаващи" които са също като нашите.....
  • 11 niki

    0 0 Отговор
    as pak znaieh çe samo romi kradat