Last news in Fakti

22 Юли, 2018 20:19 2 603 5

Над 200 000 лв. са откраднатите пари в Несебър

  • несебър

Крадците вероятно са знаели, че в трезора има голяма сума, поръчана от двама бизнесмени

Клонът на банка "Алианц” в новата част на Несебър е ограбен по елементарен начин, с който биха се справили и начинаещи в професията касоразбивачи, а плячката на крадците е над 200 000 лева.

Това разкри Флагман.бг от свой източник, запознат с обстановката след огледа в партера на жилищната сграда на ул. „Иван Вазов” 14. По напълно идентичен начин същото помещение на същата банка е било ограбено точно преди 2 години, но тогава в касата му имало приблизително 5 хиляди лева и шумотевицата около разследването бързо стихнала.

Ударът е направен в нощта срещу петък. В четвъртък ръководството на клона получило заявка от двама бизнесмени, че ще теглят големи суми в брой от банковите си сметки. За това същият ден в трезора са постъпили 200 хиляди лева – част от сумата е в евро. Разбивачите този път са знаели, че няма да си загубят времето.

Откриват се следи на двама души, действали изключително безшумно в тихия квартал. Те счупили прозореца на фирмата за недвижими имоти откъм задната част на жилищната сграда и влезли през него. Има ли са яснота, че стената между фирмата и банката е от итонгови тухли и са ги рязали буквално по правилна правоъгълна форма – с трион.

Касата в помещението е била заварена за пода и се е наложило да я взривят. След което са се измъкнали със сравнително солидната плячка.

Живеещите в сградата, както и разследващите са изумени от поведението на частните банкери от "Алианц”. Точно преди 2 години, пак в разгара на сезона, същият офис е обран по идентичен начин, но явно ръководството не си е направило труда да вземе по-сериозни охранителни мерки за авоарите си.

Възможно е нощните "клиенти" на финансовата институция и този път да са същите, но вече с предварителна информация за наличната шестцифрена сума.

Районът е жилищен и наоколо е тихо – особено след забраната на вицепремиера Валери Симеонов да се пускат озвучителни уредби след 23 часа.

"Това е жилищен комплекс „Младост”, наоколо нямаме гърмящи кръчми и не знам как изобщо нищо не сме чули от събарянето на стената – никакъв тътен или вибрация, вътре е имало и взломяване на металната каса. Никой от нас нищо не е дочул”, недоумяват хората от сградата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    0 2 Отговор
    Демек са били 20000
  • 2 Браво

    5 2 Отговор
    Е, много ясно, че двамата бизнесмени са в дъното на обира заедно с банкерите! Имат мотив и възможност+ милицията като извършител и разследващ, ето го идеалното престъпление! Ще влезе в учебниците по криминалистика, как ушевите да правят обири.
  • 3 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Моля Ви , уточнете сумата до стотинка !! Така ми е неудобно да коментирам ......

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шаран БГ":

    Серия и номера на банкнотите искаш ли?
  • 5 Благородна завист

    3 1 Отговор
    Честито на печелившите и със здраве да си ги харчат :)