Last news in Fakti

25 Юли, 2018 18:18 2 520 10

Окончателно: 2 г. затвор за тийнейжър, убил съученик с отвертка

  • отвертка-
  • лом-
  • затвор
Окончателно: 2 г. затвор за тийнейжър, убил съученик с отвертка - 1

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Монтана е влязла в сила осъдителна присъда от две години „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване за К. Петков от гр. Лом за извършено от него престъпление по чл. 115, във вр. с чл. 63, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Подсъдимият Петков (на 15 години към момента на извършване на престъплението) бил ученик в една от гимназиите в града и живял с майка си. Интересът му към учебния процес бил непостоянен, понякога отсъствал от училище. Близо половин година преди трагичния инцидент бил регистриран в Детска педагогическа стая за управление на МПС след употреба на алкохол и без книжка, както и за употреба на наркотици.

С пострадалия А.В., който учел в по-горен клас, поддържали връзка чрез компютри и имали епизодични срещи във връзка с употреба на наркотици. По този повод между тях възникнал конфликт, съпътстван и с физическа разправа от страна на А.В. спрямо подсъдимия. За изясняване на отношенията уговорили среща пред училище на 08.12.2014 г. Всеки от двамата решил да отиде, придружен от брат си. Страхувайки се да не бъде бит, Петков отишъл с по-големия си брат. На тръгване взели за всеки случай две отвертки.

Късно вечерта в уговорения ден четиримата се срещнали пред училище, където започнал скандал, последван от побой. Въпреки че братът на подсъдимия предварително го посъветвал да не се меси, от време на време той се опитвал да го защити. Когато видял, че брат му не може да вземе надмощие и е съборен на земята, К. Петков решил да му помогне. Извадил отвертка от джоба си и нанесъл удари на А.В., като единият попаднал в главата му. От нанесения удар той се свлякъл на земята. Петков се паникьосал и заедно с брат му напуснали мястото, където останали другите двама братя. Една от отвертките била изхвърлена в контейнер, намиращият се до жилищния блок на майка им, а другата се счупила по време на побоя и останала на мястото на инцидента.

По-малкият брат на пострадалия А.В. повикал помощ. Пристигналите на място медицински лица незабавно го транспортирали до болница, но въпреки положените усилия той е починал. Непосредствената причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма със счупване на черепа.

От заключението на комплексната съдебно психиатрична и психологична експертиза е видно, че подсъдимият Петков е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, правилно е възприемал фактите, които имат значение за делото.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    21 0 Отговор
    Патрон! Виждам го един ден да назначава министри, да подписва договори за АЕЦ и изтребители .
  • 2 Петко

    12 0 Отговор
    Какво?!
  • 3 АНОНИМЕН

    12 0 Отговор
    ТИЯ СЪДИЙ СА ИЗКУКАЛИ ,С ТАКИВА ПРИСЪДИ НАСЪРЧАВАТ И ПОДСТРЕКАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КЪМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,
  • 4 vasik atanasova

    5 1 Отговор
    тука е честа практика
    мой познат уби и лежа също 2 години
  • 5 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 0 Отговор
    ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НИКОГА НЯМА ДА СПРЪТ ,ЧЕ ТО ВСЕКИ АКО ПОЧНЕ ДА УБИВА ,РЕШИЛ И УБИЛ С ОТВЕРКА И 2 ГОД ,ВИЕ ГОСПОДА СЪДИЙ СИ ПРАВИТЕ МАЙТАП С УБИТОТО МОМЧЕ И БЛИЗКИТЕ МУ ,АКО ВАШЕ ДЕТЕ УБИЯТ ПАК 2 ГОД ЛИ ЩЕ ОСЪДИТЕ УБИЕЦА АМА ТО ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ .
  • 6 Оксиморон

    5 0 Отговор
    Да не са изпуснали една нула!?Това държава ли е?Защо въобще някой се опитва да живее в България!!?
  • 7 Бакша

    6 0 Отговор
    Естествен подбор при бъдещи наркомани и затворници хора без един ден трудов стаж живеещи на гърба на другите хора паразити
  • 8 СЪДИЯ

    2 0 Отговор
    ЕЙ СЪДА КВО ПРАИТЕ ВЕ ЗА ЗАТВОРА СТЕ 2Г ТОЯ И НА ВАС МОЖЕ ДА ВИ ЗАБИЕ ОТВЕРКА
  • 9 ганьо хубавеца

    2 0 Отговор
    Ама ефективно ли бе? Не може да бъде, трбява да е условно, за да може брата на убитото момче да изпълни присъдата.
    Тоя изрод е вече мъртвец и съдът, колкото и да е корумпиран и фиктивен, няма да може да му помогне.
    В тая скапана държава само саморазправата помага, правосъдието за нищо не става.
  • 10 Меркел баба

    1 0 Отговор
    А защо няма условна присуда за моите домашни любимци?