Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 15:46 13 257 23

Окончателно оправдаха Маргините

  • маргини-
  • красимир маринов-
  • николай маринов
Окончателно оправдаха Маргините - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд окончателно оправда братята Красимир и Николай Маринови – Маргините. Те бяха обвинени в поръчителство на три убийства - на Иван Тодоров-Доктора, Никола Дамянов и ген. Любен Гоцев.

На 14 юни 2010 година Софийски градски съд пръв оправда Маргините, а през март м.г Софийският апелативен съд потвърди присъдите.

Подсъдими по делото бяха и Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев, като бяха признати за виновни и получиха присъди от 3 до 5 години затвор.

В мотивите си тричленният съдебен състав на ВКС - Лидия Стоянова, Юрий Кръстев и Елена Авдева, анализират, че прокуратурата недостатъчно ясно мотивирано и конкретизирано смята, че втората инстанция е решила неправилно делото. Върховните магистрати не откриват и процесуални нарушения. Те се съгласяват, че вината на братята Маргини не може да се приеме като доказана въз основа на показания, основани на предположения и на получена информация от слухове.

Като недостатък на държавното обвинение ВКС отчита ясно и точно описание на конкретното поведение на Маринови, от което "да се изведат признаците на престъпленията, за които са им повдигнати обвинения".

"Вината не може да се предполага или да се доказва с установяване на емоционална връзка, предположения или вероятности, на каквито са основани твърденията в протеста, че може да се стигне до различни изводи от направените", пишат тримата съдии.

Същевременно върховните магистрати потвърждават решението на въззивната инстанция по отношение на останалите подсъдими Бисер Илиев, Стефан Рангелов, Веселин Тошев и Иво Карагеоргиев, които получиха различни наказания.

Четиримата бяха признати за виновни, че са подготвяли покушенията, като са се снабдили с оръжие, боеприпаси и лек автомобил. Илиев получи две години и десет месеца за участието си в ОПГ и подготовка на убийство и три години за незаконно притежаване на оръжие, Рангелов – пет години за участие във въоръжена престъпна група, а Тошев – три години и шест месеца. Последният подсъдим Иво Карагеоргиев също бе признат за виновен като участник във въоръжена престъпна група. Той бе осъден на 4 години лишаване от свобода.

Междувременно Малкия Маргин изчезна и все още се издирва безуспешно от МВР.

На 05 януари 2012 г. Софийска градска прокуратура повдигна и предяви обвинение на Красимир Маринов (Големия Маргин) за престъпление по чл.321, ал.3 пр.1, пр.2, пр.3 ал.7, т.1 вр. ал.1, пр.1 и пр.2 НК, за това че в периода м. август 2009 г. – май 2010г. в курортен комплекс „Слънчев бряг” е образувал и съвместно със Стефан Бонев (Сако) ръководел организирана въоръжена престъпна група, създадена с користна цел съгласувано да разпространява в страната наркотични вещества.

Предстои прецизиране на обвиненията на още 14 участници по делото Сако в организираната престъпна група. Разследването продължава.

След като бъдат прецизирани обвиненията се очаква делото да влезе в спецсъда, тъй като е тежко престъпление, съобщи за Факти.бг говорителят на Градска прокуратура Маргарита Немска.

През юли Върховният касационен съд уважи искането на прокуратурата и възобнови разследването срещу Големия Маргин за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. Поводът се оказа нова, секретна, информцация, дадена от анонимен свидетел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джеки

    4 1 Отговор
    Ехеее --тия пичове били ВОДА НЕНАПИТА-то цела Европа ги знае ,като такива и наркопласьори,а сега били и невинни,ако са в Америка да са им дали по 150г на калпак затвор-ГАРАНЦИЯ--да живее Българсото правосъдие--бравооо...
  • 2 анонимен

    1 4 Отговор
    бравооооооо :)))) радвам се много :)))
  • 3 Бай Гън

    1 2 Отговор
    Ами като неможаха да им намерят пет кутии цигари беэ бандерол какво да правят хората.
  • 4 ВКС

    3 1 Отговор
    Камък ми падна от сърцето! Така се бях притеснил! Да живее Българското правосъдие и уважаемите съдии! Поклон :D:D:D:D:D:D:...........:D:D:D:D:D
  • 5 joro

    3 0 Отговор
    ПАРАТА СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ ПАРАТА...............
  • 6 станева

    1 1 Отговор
    Изверги само смърт за тях! Да не ми се правят на болни!

    Коментиран от #11

  • 7 евродокл

    1 1 Отговор
    брюксел пак ще ни шамари
  • 8 дони

    2 0 Отговор
    А сега на съд, съдята за предателство на всички майки в черни дрехи до живот.
  • 9 тигара

    1 0 Отговор
    sadiite i prokyrorite da kajat kolko pari vzexa i za6to tolkova protakaaxa ne6tata,vseki znae kolko xora sa garbili,iznydvali nqma pravosadie,za6toto neim se tarsi otgovornost,kato se dokaje 4e motivite sa qvno smeneni,kak da izdarji,za6to sled kato se xvanat izvarhitelite,i se znae koi sa za6to sadiqta negi razpita i nesa v zatvora
  • 10 .................

    1 0 Отговор
    Споко. Всички ще бъдат оправдани,включително и Цецо крадецо.
  • 11 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "станева":

    @6 po spokoino GOSPOJA dane vdignete kravnoto.haha
  • 12 Буратино

    3 0 Отговор
    на тези трябва да им лепнат по една 10 минимум , само заради кривите физиономии
  • 13 кик

    1 2 Отговор
    след този фарс някой съдий могат да се пенсионират по богатство...виж народе как стоят де факто нещата...основния крадец в бг е политоческата класа тя е недосегаема зад нея се крият тайни кръгове от илюминанти, другите който са дръзнали от народа да печелят и те са хора като маргините сега съдът ги оправдава аз също мисля че трябв ада са оправдани не заради друго ами заради това че не е правилно политиците да са богопомазани, това е била политическа поръчка за да се отърват от тях, маргините нито са лекари за да са се гаврили с болен и да не са оказали мед.помощ нито нещо подобно...
  • 14 пиноикио

    1 1 Отговор
    хахаахх тия ги пускат на свобода като ги знаят какви мутри са аз някой човек ще го вкарат в пандиза за 2 кутии цигари без бандерол.Е това ако не е най-прекрасната държава.
  • 15 Господ

    1 0 Отговор
    Ае сея обикновения българин да ги улесни, да си даде парите и да си тегли куршума !!!!
  • 16 Възмутен и бесен Българин

    2 1 Отговор
    -Оле! БГ. правосъдие! :) Сега съдий оправдайте и не тормозете повече човекът ,който се е защитил като е стрелял с газов пищов по крадец,който се е опитал да го боцка с отверка /това е кофти от отверката инфекция се получава/! Описано във вестник телеграф на от 22.02 ! Ако не го обявите на фона на всичко това за невинен,то наистина не сте за работа в правните институций на ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ !
  • 17 The Bear

    1 1 Отговор
    Нямам думи! Нямам думи!
  • 18 николай маринов

    2 1 Отговор
    И сега според вас кой е за затвора – МАРГИНИТЕ ИЛИ СЪДИИТЕ ?
  • 19 baihui

    2 1 Отговор
    и едните и другите
  • 20 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    ne sa vinovni sadiite.te otsajdat spriamo dokazatelstvata sabrani ot sledstvieto i prokuraturata.

    Коментиран от #23

  • 21 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    ЕТО ПРАВОСЪДИЕТО ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!!!!!!!Как може простия народ да охулва тези прекрасни люде!,та и от снимката се вижда,че са невинни!ЕДИНИЯТ ОТ НЕВИННОСТ МАЙ БЕШЕ ДОСТА ВРЕМЕ В "НЕЛЕГАЛНОСТ",НО..........."справедливоста възтържествува"............още малко и народа ще се вдигне!ИНТЕРНЕТе велико нещо.Тези магистрати,които оневиняват престъпници,не се ли сещат,че срещу тях живеят обикновенни хора и в един момент,тези обикновенни хора могат да им откъснат главите!Българина е страхлив до известно време,но........
    в един момент.....................става............да не дава господ!
  • 22 пич

    0 0 Отговор
    и ескобар неможаха да го осъдят но после игра калъчката.бате бойко като е мъж да каже на цеци секса да си стегне джандармата и да вземе пример от колумбийското правителство.на нашия гладен народ му трябва хляб и зрелища.ако го направят а те са длъжни хората ще дишат по -спокойно.
  • 23 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ВИП АМГ":

    @20 Когато съдията има 5 милиона евро в джоба си,едва ли го интересува какво са събрали следствието и прокуратурата!! И сега простия народ пак ще обвини ББ и ЦЦ. Просто простия български народ не знае никой друг освен тях двамата. Аз съм за публично линчуване на съдиите и адвокатите в Бълхария.Тези 2 вида твари са мафията в Бълхария.Чрез тях мутрите са пред решетките и колят и бесят на свобода.