21 Септември, 2018 23:00 2 138 10

Хванаха 45 000 чифта чорапи и 3000 ключодържатели ментета

  • чорапи-
  • ключодържатели

44 932 чифта чорапи и 2842 ключодържатели със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на световноизвестни марки, задържаха при два случая митническите служители на Капитан Андреево.

При един от случаите стоката е открита между 398 чувала с групажна стока в камион с украинска регистрация, влизащ в страната от Турция. При проверката на 08.09.2018 г. митническите служители откриват, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. В 40 чувала са открити 44 932 чифта мъжки и детски чорапи с логото на „Lacoste",„Аrmani", „Ferari", „Calvin Klein", „Pierre Cardin", „Calvin Klein" .

При друг случай, на 12.09.2018 г., при проверка на български камион, влизащ в страната от Турция митническите служители откриват, че сред редовно декларираната стока има 2842 ключодържатели с логото на 14 марки автомобили, сред които BMW, RENAULT, SKODA, FORD, FIAT, MERCRDES, AUDI. Открити са още 41 текстилни изделия /панталони и блузи/, брандирани със знаците на „GUESS" и „ESPRIT" и 32 чифта обувки с логото на „GUCCI".

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Osman

    12 5 Отговор
    Чорапите са изплетени лично от Хасан в майка турция.
  • 2 Потребител

    3 6 Отговор
    Не на Ментетата. Върнете ни Парите.
  • 3 фжр

    7 1 Отговор
    Тука всички сме ГОЛИ по чорапи! ОЛАФ да признае чорапите за нациомалн богатство и да го наречем "нова българска нсия", иначе баТС€ и без чорапи ще останем... Бокича и Царя направиха всичото село от МАЛЦИНСТВАААА!!!!
  • 4 ЧалгароЯрешки

    2 4 Отговор
    Тва са търговски мигранти - направете търговски прайд, пуснете флаери и анкета по соц. мрежите - ще видите, че ще хване дикиш и накрая ще излезем като сила в Правителството, а не като Чалгаря-Дългия с неговия Референдум да се подписваме за сладоледи и кифлички по площадите все едно Марешки е давал млякото на кравата...
  • 5 Анонимен

    11 0 Отговор
    А за храната, че е менте, а, че ваксини те ги бият децата да се разболяват и те са менте , защо децата боледуват , от шарка, грип, и разни епидемии, и политиците ни са менте, наркотиците какви са , те тръгнали чорапи да ми хващат, не ме интересуват чорапите , а защо от толкова много хванати няма осъдени една Иванчева и толкоз,
  • 6 Наско Ментето

    6 1 Отговор
    Сега на тези митничари по един орден стара планина да им се даде спасиха държавата от най голямата напаст чорапи и ключодържатели с разни лога.Тя цялата държава менте тези тръгнали чорапи да ми задържат и то пътуващи за Украйна от ясно по ясно е че не им е платил шофьора и за това се е стигнало до това раздуване на случая .
  • 7 Това е супер да живее МВР и Буда и ЦвЦв

    1 1 Отговор
    Супер новина,но нямаме ли престъпници за хващане?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Смъртна присъда !!!!
  • 10 асддса

    0 0 Отговор
    Еуементарно е ! Да напръскат чорапите с миризма на мръсни крака и да кажат, че са използвани.