Last news in Fakti

28 Септември, 2018 14:32 4 839 7

Мариан: Убих мама, защото беше алкохоличка и искаше да ме вкара в лудница

  • мариан челебиев-
  • майцеубийство

Мариан Челебиев, който през март т. г. уби майка си Бинка в ж.к. "Лазур" се призна за виновен при стартирането на процеса му в Окръжния съд в Бургас днес, съобщи "Флагман".

Той се възползва от възможността делото му да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, което ще облекчи присъдата му с 1/3. Веднага след това Мариан за пръв път направи и публични признания за деянието.

"За хората може да съм виновен... признавам го! Аз я убих, но тази жена превърна живота ми в ад. Искаше да ме вкара в лудница, постоянно ме караше по лекари. Тъпчеше ме с хапчета, даже викаше психото да идват да ме вземат. Беше нетърпимо. Освен това се напиваше и тогава ставаше страшно", изплака в съдебна зала Мариан.

Характерът ѝ бе такъв - скандалджийски, твърди той.

Според него не можел да си намери работа, защото майка му го тормозела като се прибере и „не можел да се възстанови”. Тя постоянно го изнервяла, заради което нямал гадже и приятели. Искала да контролира всичко в живота му, третирала го като малко дете и нейна собственост.

Въпреки че е в средата на 30-те Мариан се чувствал като пубертет – трябвало да дава отчет за всичко, а майка му го потискала ежедневно – сривала му самочувствието, вдигала му скандали, освен това се подигравала с него, твърди Мариан. Бинка се напивала до такава степен, че го издебвала кога се прибира и скачала в гръб.

„Заради нея не успях да се реализирам, да имам приятели, да работя и създам контакти. Не мога да си представя, че ще ме осъдят и лежа в затвора. Мечтаех да съм за пример на младите, не да бъда престъпник”, проплака в съдебна зала днес Мариан.

Той е с висше образование, работил е известно време като учител по физическо и охрана, но бързо се е отказвал. На 36 години не е имал никакви доходи, разчитал е на подаяния от родителите си. Дали майка му е била универсалното оправдание или действително е обсебила живота му и го е превърнала в потиснат мъж, може да кажат само най-близките на семейството, а такива не е имало.

В същото време баща му Тодор призна, че покойната му съпруга от 35 години злоупотребявала с алкохола.

Прокуратурата иска присъда от 18 години, които след редукцията заради признанията на Мариан, да го го пратят зад решетките за 12 години. Защитата обаче иска присъдата да бъде по-малка - 10 години след редукцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 коня на оня

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "CUKOVSKI":

    ей чшшшшш пфффффф...а ти мене уважааш ли ма
  • 3 Бай

    7 0 Отговор
    горкият претърпял е психически тормоз явно
  • 4 Разбра ли се

    0 2 Отговор
    Каква религия изповядва този източноправославен и ортодоксален българин. Също и етносът му какъв е на този християнин?
  • 5 антрашпиц

    1 0 Отговор
    Ще стигнем до там че немогат да вкарат престъпник и за повторно убийство.....
  • 6 впечатлен

    2 2 Отговор
    Сигурно сме единствената държава с такива малки присъди за убийство. 12 години за убийство на майка си?! Престъпността ще процъфтява у нас, както и всичко грозно и отвратително. Вулгарна държава! Убиецът бил с висше образование, учител, охрана и какво ли още не, майка му алкохоличка, бил си признал. След 12 години, а може би и много по-малко за добро поведение, ще продължи полезната си дейност. Който убие родната си майка, каквато и да е била, той е способен да убие всеки.
  • 7 На дойче веле в уститиш

    2 1 Отговор
    За всичко е виновна Ангела Меркел и свитата и !!!