3 Ноември, 2018 12:23 16 486 10

Наш "кокаинов крал" ще лежи 15 години

  • тинко гарев-
  • евелин банев-
  • брендо-
  • кокаинови крале

Близкият до Брендо Тинко Гарев беше осъден от Териториалния съд в Милано за участие в организирана наркогрупа

Наш "кокаинов крал" ще лежи 15 години - 1

Човек на Евелин Банев-Брендо от аферата "Кокаинови крале" ще излежи 15-годишната си присъда, постановена от италиански съд, в България.

На 31 октомври Пловдивският апелативен съд потвърди със свое решение определението на Окръжен съд – Стара Загора, с което е приета за изпълнение в България 15-годишна присъда лишаване от свобода, постановена от Териториалния съд в Милано спрямо 47-годишния българин Тинко Гарев, осъден за участие в организирана престъпна група и трафик на наркотични вещества, предадоха колегите от TrafficNews.

Гарев е признат за виновен за участие в канал за трафик на кокаин от Южна Алерика. Кокаинът бил закупен от Южна Америка – Венецуела, Санто Доминго и натоварен на кораб-майка. Впоследствие наркотиците са били разтоварени на осигурените от организацията плавателни съдове – яхта, две моторни лодки и платноходка. На 14.02.2007 г., в териториалните води на Португалия и Испания са били иззети съответно 2 085 килограма кокаин /от яхтата/ и 3 752,97 кг кокаин (от моторна лодка). Моторните лодки и платноходката е трябвало да стигнат до бреговете на Канарските острови, а след това прехвърлени в Италия.

На 11 юли 2012 г. подсъдимият е бил екстрадиран в Италия с европейска заповед за арест, за да бъде разгледано там наказателно производство срещу него. Тогава българската страна е поискала и получила от италианската писмени гаранции, че ако лицето бъде осъдено на наказание лишаване от свобода, ще бъде върнато да изтърпи присъдата си в България.

На 31 август 2017 г. Гарев е бил предаден на българските власти и приведен в затвора в Стара Загора.

В Италия присъдата на Гарев е била намалена с 450 дни, съобразно действащо там законодателство, че осъденият получава бонуси, ако полага труд в затвора и участва в различни видове обучения.

Заради характера на престъпленията, за които подсъдимия е осъден на 15 години лишаване от свобода, Пловдивският апелативен съд отхвърли искането за намаляване на наказанието и за промяна на режима на изтърпяване от „строг“ в по-лек.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Adolf

    15 2 Отговор
    ша кусаме от новата стока на чичо бренди
  • 3 Mr Y

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Какво":

    Малко са бизнесите където едровата цена се умножава по 20 а цената на дребно по 50...От инвестиционна гледна точка са инвестирани между 5-10 милиона долара и при успех на сделката минимум 100 милиона в рамките на няколко месеца...в този смисъл няма много начини...

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Mr Y":

    ... освен фармацията, където маржовете себестойност-крайна цена са подобни.
  • 5 Saguaro

    16 3 Отговор
    Сега Тинко вместо да лети с Gкласата ще фучи с лагерна количка у италианскиа пандел.

    Коментиран от #7

  • 6 Зайко Байко многознайко

    13 1 Отговор
    Сега ща кара РК-1 при господин Иван Карушков в Старозагорския затвор. Аз изкарах няколко лета там, като библиотекар. Синекурна, топла длъжност, връзки със столовата с надзирателите с две думи PR.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гнида

    8 0 Отговор
    Пращат го на курорт !
  • 9 Гост

    9 0 Отговор
    Самия факт, че е поискана писмена гаранция да бъде върнат в БГ да лежи присъдата говори, че Брендо е под специална защита затова не го мислете той се е оправил вече.
  • 10 мммммм

    4 0 Отговор
    хасковски тарикат